- Berichten
- 16
Aangezien ik nog flink moet oefenen met mijn de BGE en het onder controle krijgen en houden van de temperatuur, vandaag maar eens een kip op blik gemaakt met een Radler.
Bij de AH een scharrelkip gehaald van bijna 2 kilo. De postcodeloterij tegoedkaart moest toch ook op
.

Deze ingesmeerd met de rub van de site van Noskos voor beer can chicken.
En deze op de BGE gelegd met een temp tussen de 165-180 met een handje vol hickory snippers (na een half uurtje in de Radler)
Samen met wat verse friet, gepofte aardappel en een stukje mais.

Ik merk dat ik nog wat van het nieuwsgierige ben, blijkt door de grafiek van de igrill2. Hierdoor zakt de temperatuur steeds een stuk teug en klimt dan vervolgens langzaam weer omhoog. Ook hier moet ik wat meer mee oefenen.
Uiteindelijk dat toch een mooi resultaat, al zeg ik het zelf!

Ik heb bij een kerntemperatuur van 76,(borst) de kip van de BBQ gehaald. Ik vond sommige stukken wat taai. Onderandere de poot twijfelde ik over. De volgende keer doe ik daar ook een probe in.

Er hadden wat stukjes een rode gloed, maar deze leken wel gaar. Kan dit komen de rook of de marinade?
Voor mijn gevoel, had de kip nog wel wat langer gemogen. De restjes en het vlees van de poten ga ik morgen maar opbakken voor door een salade.
Op naar de volgende sessie!
Bij de AH een scharrelkip gehaald van bijna 2 kilo. De postcodeloterij tegoedkaart moest toch ook op


Deze ingesmeerd met de rub van de site van Noskos voor beer can chicken.
En deze op de BGE gelegd met een temp tussen de 165-180 met een handje vol hickory snippers (na een half uurtje in de Radler)
Samen met wat verse friet, gepofte aardappel en een stukje mais.

Ik merk dat ik nog wat van het nieuwsgierige ben, blijkt door de grafiek van de igrill2. Hierdoor zakt de temperatuur steeds een stuk teug en klimt dan vervolgens langzaam weer omhoog. Ook hier moet ik wat meer mee oefenen.
Uiteindelijk dat toch een mooi resultaat, al zeg ik het zelf!

Ik heb bij een kerntemperatuur van 76,(borst) de kip van de BBQ gehaald. Ik vond sommige stukken wat taai. Onderandere de poot twijfelde ik over. De volgende keer doe ik daar ook een probe in.

Er hadden wat stukjes een rode gloed, maar deze leken wel gaar. Kan dit komen de rook of de marinade?
Voor mijn gevoel, had de kip nog wel wat langer gemogen. De restjes en het vlees van de poten ga ik morgen maar opbakken voor door een salade.
Op naar de volgende sessie!