Rob Klooster
Tondelzoeker
- Berichten
- 18
Afgelopen weekend het mooiste weer van de wereld dus had ik het plan gevat om eens wat te experimenteren met Ribs op mijn nieuwe Weber. Afgelopen week al even naar wat mooie recepten gekeken op dit forum. Aan de hand van het recept van Frits ( http://www.bbqgenootschap.nl/forum/varken/easterwood-spare-ribs-10/ ) Heb ik de helft bereid, de andere helft (Iberico ribs) heb ik in de rub gezet van Szeged, en na 1,5 uur op de Q ingesmeerd met Blues Hog.
Op zaterdag de Ribs/Krabbetjes in de rub gezet.
De krabbetjes in de rub aan de hand van het recept van Frits:
1 el rietsuiker
1 el paprikapoeder
1 el zout
1 tl mosterdpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl versgemalen zwarte peper
De Iberico Ribs in de rub van Szeged.
Zondagmiddag de Weber aangeslingerd (met een beetje rookhout) op een temperatuur van ongeveer 140gr en de ribs erop gegooid.
Vervolgens was het een kleine 2 uur afzien in de loungeset met een sapje...
Na een kleine 2 uur de Iberico ribs ingesmeerd met Blues Hog saus, en de krabbetje met het glaze recept van Frits:
4 el barbecuesaus
2 el ketjap manis
2 el honing
1 el bruine suiker
eventueel sambal toevoegen voor een extra bite.
Hierna nog een kleine half uurtje op de Q met dit als eindresultaat:
Voor een 2e keer dat ik met de Weber aan de gang ben, ben ik best trots op het eindresultaat. Ik blijf nog een beetje moeite houden met het op temperatuur houden van de bbq, maar zoals ik hier veel lees is dit een kwestie van ervaring...
Op naar de volgende!
Op zaterdag de Ribs/Krabbetjes in de rub gezet.
De krabbetjes in de rub aan de hand van het recept van Frits:
1 el rietsuiker
1 el paprikapoeder
1 el zout
1 tl mosterdpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl versgemalen zwarte peper
De Iberico Ribs in de rub van Szeged.

Zondagmiddag de Weber aangeslingerd (met een beetje rookhout) op een temperatuur van ongeveer 140gr en de ribs erop gegooid.

Vervolgens was het een kleine 2 uur afzien in de loungeset met een sapje...

Na een kleine 2 uur de Iberico ribs ingesmeerd met Blues Hog saus, en de krabbetje met het glaze recept van Frits:
4 el barbecuesaus
2 el ketjap manis
2 el honing
1 el bruine suiker
eventueel sambal toevoegen voor een extra bite.
Hierna nog een kleine half uurtje op de Q met dit als eindresultaat:

Voor een 2e keer dat ik met de Weber aan de gang ben, ben ik best trots op het eindresultaat. Ik blijf nog een beetje moeite houden met het op temperatuur houden van de bbq, maar zoals ik hier veel lees is dit een kwestie van ervaring...
Op naar de volgende!