- Berichten
- 1.672
Je kent dat vast wel, die urge die zo maar opeens op kan komen zetten: Zin an ribs....... Zo erg dat het bijna een mantra wordt.
Enige remedie: maken die dingen! En snel!
Dan pak je het recept van Frits......anderhalf uur grillen en 15 minuutjes glazen.
De 'urge' was dit keer zo hoog/groot dat we geen rub from scratch gemaakt hebben, maar de pork rub van LetzQ.
Snel in de rub en dan in de koeling.
Veel te kort (recept heeft het over 6 uur) de rub in laten trekken (uurtje of 2). En in de tussentijd de bbq naar 175 graden gestookt (dome). Ribs erop en anderhalf uur niet kijken.
Glaze gemaakt (wel volgens recept + de sambal) met als bbq saus de saus van smokey village.
Voor het mooie zit er in de glaze nu te veel suiker en die was dus ook enigszins verbrand. Gelukkig nog ruim binnen het toelaatbare.
Ribs van de Q en dive in.........
Bedankt voor het kijken.
Enige remedie: maken die dingen! En snel!
Dan pak je het recept van Frits......anderhalf uur grillen en 15 minuutjes glazen.
De 'urge' was dit keer zo hoog/groot dat we geen rub from scratch gemaakt hebben, maar de pork rub van LetzQ.

Snel in de rub en dan in de koeling.

Veel te kort (recept heeft het over 6 uur) de rub in laten trekken (uurtje of 2). En in de tussentijd de bbq naar 175 graden gestookt (dome). Ribs erop en anderhalf uur niet kijken.

Glaze gemaakt (wel volgens recept + de sambal) met als bbq saus de saus van smokey village.

Voor het mooie zit er in de glaze nu te veel suiker en die was dus ook enigszins verbrand. Gelukkig nog ruim binnen het toelaatbare.
Ribs van de Q en dive in.........

Bedankt voor het kijken.