BasBQ
Beef en Steak

Easterwood Spare Ribs

 
 
 

Chucky69

Vuurmaker
Berichten
80
Eerste zelf bereide ribbetjes volgens de Easterwood methode....

Aangezien ik op de Master Touch nog niets op lagere temperatuur iets gemaakt had, wilde ik eerst iets proberen op midden temperatuur van een 150-160 graden.
De Easterwood spare ribs methode geeft me precies datgene ik wilde.

BBQ gevult met ecobrasa briketten en eerst geprobeert de temp op 110 graden te houdenom laag te oefenen, wat ook lukte voor een half uur  ;D
Daarna luchtsluis wat open om de benodigde 150-160 graden te krijgen.
Toen de ribbetjes erop, en die maakten mijn verwachting helemaal waar....., mjammie



 
Ja, nu ben je verpest en wil je nooit meer spareribs in een restaurant eten ;).
 
Frits +1  ;D
 
Frits +2
 
Ja, schuif maar door. Lekker :D
 
Mooie ribbels hoor!!
 
Hoe was de smaak sommigen zijn nog al donker .
 
Lekker ribs, nu kan kan ik de hele dag alleen nog maar aan ribs denken...
 
Ze zijn inderdaad donkerder dan ze bedoelt waren. Na de glaze had ik ze per ongeluk 30 minuten terug gezet ipv 15 minuten.
Qwa smaak viel het gelukkig reuze mee, er zat nl geen "verbrand" smaak aan.
 
structor zei:
Lekker Ribs. Ze zien er goed uit. Voor de volgende keer wellicht je ribrack nog iets meer indirect plaatsen.
Bedoel je de 50-50 methode ipv indirect van 2 kanten?
 
Chucky69 zei:
structor zei:
Lekker Ribs. Ze zien er goed uit. Voor de volgende keer wellicht je ribrack nog iets meer indirect plaatsen.
Bedoel je de 50-50 methode ipv indirect van 2 kanten?
Je kolen net als nu(links), maar dan je ribrack meer naar rechts. Dan heb je wat minder directe stralings warmte.
 
Terug
Bovenaan Onderaan