BasBQ
Beef en Steak

!e keer Short Ribs

 
 

Eas

Kooltjesharker
Berichten
223
Hier een fotoverslag van mijn eerste Short Ribs op de WSM
Tijdens de run wel wat te hoge pieken in de temp gehad maar het uiteindelijke resultaat viel niet tegen.
Er valt wel nog heel wat te verbeteren. Wat jammer nou moet ik het nog eens doen :D

20170604_085318_zpsgmmzsila.jpg
[/URL]

20170604_090248_zpsfw2plipe.jpg
[/URL]

even wat vet weggesneden

20170604_092324_zpsv04m4bg9.jpg
[/URL]

Carolina Rub
20170604_093707_zpst04o1xz5.jpg
[/URL]

20170604_184042_zpsdnypfb0c.jpg
[/URL]

20170604_184054_zpsj75fq3ii.jpg
[/URL]

Smaak was goed
Er was alleen 1 deel waar het vlees dikker was en wat stugger.
Volgende keer op letten dat ik de temp meter in het dikste gedeelte zet .

Bedankt voor het kijken.

Tips zijn welkom :)
 
Goed bezig ;)
 
Lekker hoor !
 
Ik zou ook zeker meer vet bovenop laten zitten. 0,5-1cm.
Dit voorkomt dat je product uitdroogt.
Blokkeert dat het vocht verdampt. En zorgt er dan voor dat vlees dus meer intern gestoofd wordt.
Meeste zal er aan het eind toch wel vanaf zijn en is dan opgevangen in de lekbak heerlijk voor bij de aardappeltjes.
 
henri.wolbrink zei:
Ik zou ook zeker meer vet bovenop laten zitten. 0,5-1cm.
Dit voorkomt dat je product uitdroogt.
Blokkeert dat het vocht verdampt. En zorgt er dan voor dat vlees dus meer intern gestoofd wordt.
Meeste zal er aan het eind toch wel vanaf zijn en is dan opgevangen in de lekbak heerlijk voor bij de aardappeltjes.


Bedankt voor de tip
 
is er nog iets over/

lol

groet
Marcel
B-)
 
bladerunner zei:
is er nog iets over/

lol

groet
Marcel
B-)


Sorry niks over
Mn zoon vindt alles veels te lekker  :)
 
Bij Short Ribs kan je overigens ook niet 100% van een kerntemperatuur uit gaan, je kan beter een priktest doen met een satestokje ofzo. In het midden zit een vlies en zodra je daar zonder moeite doorheen gaat weet je dat ze goed zijn.
 
Super lekker, staat bij mij hoog in de top 10 favorieten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan