- Berichten
- 2.745
Recept van paulin’s keuken en de you tube dumpling sisters 
Ingrediënten
150 gr Hamlap
100 gr paksoi
1 lente ui
1/2 cm gember
1 teentje knoflook
Klein pepertje
Stukje paprika
1/2 eetlepel mirin
1 theelepel sojasaus
1 eetlepel sesamolie
0,25 theelepel baking soda
0,5 theelepel mazena
0,5 theelepel suiker
0,75 theelepel zout
Voor het deeg,
150 gr bloem
100 ml kokend water.
Wat zout
Bloem en zout bij elkaar mixen dan het kokend water erbij en dan kneden was eerst wel wat warm maar het ging .
Lekker mixen tot een soepel deeg dan een tijdje onder plastic
Had er een soort donut van gemaakt.
Hierna de donut in 16 stukjes verdelen balletjes van draaien
Dan er mooie rondjes van maken
De vulling hamlap heel fijn gesneden de paksoi,ui,gember,peper,paprika knoflook heel fijn snijden
Alles in een kom en goed mixen.
De rondjes langs de randen nat maken met water en vullen zie de foto’s en dan dicht maken wilde zoals de dumplings sisters Dan lukte niet helemaal maar kreeg het redelijk voor elkaar
Dan een pan met beetje olie op de Bbq als heet genoeg (was het dus nog niet ) is de dumplings erin en 1 kant bakken.
Ze pasten er niet allemaal in dat nog maar een pannetje erbij
Nadat ze wat bruin waren beetje water erbij deksel erop en wachten.
Lukte niet helemaal maar ging goed andere pan was wat te hard gegaan maar die was dus de lekkerste
2 sausjes gemaakt 1 met sojasaus,sesamolie en wat chilisaus
De andere alleen chilisaus.
We dachten hier hebben we niet genoeg aan maar dat viel mee was echt lekker kon hier en daar beter maar was goed genoeg.
Leuk om te doen wel veel werk om de dumplings te maken.
Nu de foto’s
Ingrediënten
De donut deeg
Dan snijden hamlap
Paksoi
Lente-ui
Paprika
Alles bij elkaar
Lekker gemixt
Dan verder met het deeg in 2 snijden
Mooi in 16 stukjes verdeeld
Balletjes gedraaid
Rondjes met de deegrol maken
Eindelijk klaar
Dan vullen en dicht maken ook zo’n dingetje
Klaar mijn kunstgebit
In de pan
Deksel erop
Klaar
Op het bord smullen
Degene die het lekkerst waren

Ingrediënten
150 gr Hamlap
100 gr paksoi
1 lente ui
1/2 cm gember
1 teentje knoflook
Klein pepertje
Stukje paprika
1/2 eetlepel mirin
1 theelepel sojasaus
1 eetlepel sesamolie
0,25 theelepel baking soda
0,5 theelepel mazena
0,5 theelepel suiker
0,75 theelepel zout
Voor het deeg,
150 gr bloem
100 ml kokend water.
Wat zout
Bloem en zout bij elkaar mixen dan het kokend water erbij en dan kneden was eerst wel wat warm maar het ging .
Lekker mixen tot een soepel deeg dan een tijdje onder plastic
Had er een soort donut van gemaakt.
Hierna de donut in 16 stukjes verdelen balletjes van draaien
Dan er mooie rondjes van maken

De vulling hamlap heel fijn gesneden de paksoi,ui,gember,peper,paprika knoflook heel fijn snijden
Alles in een kom en goed mixen.
De rondjes langs de randen nat maken met water en vullen zie de foto’s en dan dicht maken wilde zoals de dumplings sisters Dan lukte niet helemaal maar kreeg het redelijk voor elkaar

Dan een pan met beetje olie op de Bbq als heet genoeg (was het dus nog niet ) is de dumplings erin en 1 kant bakken.
Ze pasten er niet allemaal in dat nog maar een pannetje erbij
Nadat ze wat bruin waren beetje water erbij deksel erop en wachten.
Lukte niet helemaal maar ging goed andere pan was wat te hard gegaan maar die was dus de lekkerste

2 sausjes gemaakt 1 met sojasaus,sesamolie en wat chilisaus
De andere alleen chilisaus.
We dachten hier hebben we niet genoeg aan maar dat viel mee was echt lekker kon hier en daar beter maar was goed genoeg.
Leuk om te doen wel veel werk om de dumplings te maken.
Nu de foto’s
Ingrediënten

De donut deeg


Dan snijden hamlap

Paksoi

Lente-ui

Paprika

Alles bij elkaar

Lekker gemixt

Dan verder met het deeg in 2 snijden

Mooi in 16 stukjes verdeeld

Balletjes gedraaid

Rondjes met de deegrol maken

Eindelijk klaar


Dan vullen en dicht maken ook zo’n dingetje


Klaar mijn kunstgebit

In de pan

Deksel erop

Klaar

Op het bord smullen

Degene die het lekkerst waren
