- Berichten
- 5.465
Waan je in de Aziatische wereld met deze geurige smaakvolle Dim Sum en een zeer mild pittige Thaise noodlesoep.
Dit is zo waanzinnig lekker, dit is de echte Aziatische keuken thuis!
Ik heb kippendijengehakt gebruikt, wij houden hier thuis absoluut niet van korianderblad maar in dit recept van de potstickers komt hij heel goed uit!
Met dank aan Cycl0pz voor de basis van het potsticker recept.
Potstickers Dim Sum
Ingredienten:
1 pakje wonton velletjes
Scheutje arachideolie
Bekertje water
Dim-Sum:
250 gram gehakt, half om half of kippendijengehakt
250 gram gamba's, rauw en redelijk grof gehakt
2 eetlepels vers geraspte gember
1 grote bosui, fijn gesneden
100 gram kool (Chinees, Paksoy!,spits of groene), redelijk fijn gesneden
1 rode peper, ontdaan van zaad en fijn gesneden
4 takjes verse koriander, gehakt (of Peterselie)
3 eetlepels light sojasaus (Kikoman, Pearl river oid), geen dark! Dit is dus de zoute!
2 eetlepels droge sherry
3 theelepels sesamolie
2 theelepels maizena
3 snufjes zeezout
4 slagen verse zwarte peper
Bereidingswijze:
1. Meng de Dim Sum ingredi?nten in een kom
2. Schep 2 volle theelepels in het midden van het wonton velletje, en vouw deze dicht, waarna je de top kan draaien
3. Plaats de gietijzeren plaat (skillet) boven de hete kolen/vuur op de BBQ
4. Giet een scheutje arachideolie op de voorverwarmde gietijzeren plaat (skillet) en wacht tot dat deze uitgelopen is
5. Plaats stuk voor stuk de gevulde Dim Sum op de hete plaat. (probeer ze eerst door een plasje hete arachideolie heen te halen, om aanbakken te voorkomen)
Tip: Begin ze op 12.00 uur kloksgewijs neer te leggen, en zo naar binnen toe te werken. Zo weet je altijd waar je begonnen bent.
6. Bak ze in de arachideolie tot ze goudbruin zijn aan de onderkant
7. Blus af met het bekertje water zover ze een duimnagel onder water staan, PAS OP want het kan spetteren en stomen!
8. Zet de deksel op de BBQ en laat voor een minuut of 6-7 stomen
Thaise Noodlesoep
Ingredienten:
2 tl arachide olie - 1 kleine teen knoflook (fijngesneden) - gewelde Thaise garnalenpasta ter grootte van een erwt (of trassi) - 2 citroengrasstengels - schaafsel van een halve limoen (schil) - 1.2 ltr (verse) kippenboullion - 75 g eiernoodles - 2 eetl (Thaise) vissaus (nam pla) - 1 limoen (het sap van) - een halve Chilipeper, fijngesneden zonder pit - een halve theelepel suiker - 50 g verse spinazie (of paksoi) in reepjes gesneden - eventiueel een handje vol verse korianderblaadjes
Bereidingswijze
Verwarm de olie in een pan en voeg de knoflook en garnalenpasta toe en verwarm (geleidelijk) voor 1 minuut onder een laag vuur. Kneus ondertussen het citroengras met bijv. een deegroller. Voeg het citroengras, limoenschaafsel en de bouillon toe en breng aan de kook en laat zo?n 10 minuten koken. Zeef de bouillon door een fijne zeef (of zeef met theedoek erin). Doe terug in de pan en voeg vissaus, limoensap, Chilipeper en suiker toe. en voeg de noodles toe en kook voor ongeveer 3 tot 4 minuten. de spinazie (of paksoi) toevoegen en kook nog eens kort (30 sec.). Schep het in kommen en besprenkel eventueel met de verse korianderblaadjes.
De korianderblaadjes doen wij meestal niet bij de noodlesoep, omdat wij die gewoon niet echt lekker vinden (Zeepsop smaak)
Bij de potstickers horen ze er vreemdgenoeg echt bij.