N
nicqui
Gast
Mijn eerste post met foto's hier op het forum.
Afgelopen weekend op de 57cm een dubbele beercan chicken gemaakt, gevuld met bacon en ontbijtspek onder de huid.

Twee kippetjes gebruikt van de Turkse slager. Het gewicht viel wat tegen. Beide ongeveer 1,2 a 1,3 kg per stuk.
Voorzichtig de huid losgemaakt en bij de ene met ingedoopte vingers in olijfolie bacon onder de huid geschoven, bij de andere ontbijtspek.
Daarna nog een droge rub (uit een potje :-( , volgende keer zelf maken!) gebruikt om de huid in te masseren.

Vuurtje stoken!

Op de Weber, die ongeveer op 220 graden stond.

Deksel geopend voor de foto, maar meteen weer 20 graden kwijt....
Is verder constant op deze temperatuur gebleven.

Na een uurtje nog even de kippetjes ingesmeerd met BBQ Saus.
Daarna nog even 20 minuutjes laten staan op de Weber.
Het eind resultaat was heerlijk, de gasten hebben gesmuld!
Ik trouwens zelf ook....!
Afgelopen weekend op de 57cm een dubbele beercan chicken gemaakt, gevuld met bacon en ontbijtspek onder de huid.

Twee kippetjes gebruikt van de Turkse slager. Het gewicht viel wat tegen. Beide ongeveer 1,2 a 1,3 kg per stuk.
Voorzichtig de huid losgemaakt en bij de ene met ingedoopte vingers in olijfolie bacon onder de huid geschoven, bij de andere ontbijtspek.
Daarna nog een droge rub (uit een potje :-( , volgende keer zelf maken!) gebruikt om de huid in te masseren.

Vuurtje stoken!

Op de Weber, die ongeveer op 220 graden stond.

Deksel geopend voor de foto, maar meteen weer 20 graden kwijt....
Is verder constant op deze temperatuur gebleven.

Na een uurtje nog even de kippetjes ingesmeerd met BBQ Saus.
Daarna nog even 20 minuutjes laten staan op de Weber.
Het eind resultaat was heerlijk, de gasten hebben gesmuld!
Ik trouwens zelf ook....!