Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je onze site als een web app op je startscherm installeert.
Opmerking: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
je broer weet hier meer van ...Leuke manier om een drankje te maken. Ziet er allemaal heerlijk uit. Laat maar weten wanneer het huwelijk voltrokken wordt. dan offer ik me wel op als getuigen. Alcoholische dranken drinken is ook een grote hobby van me
Zal eens met m'n Broer moeten overleggen of we ook eens z'n leuk projectje kunnen starten.
Ik doe zelf drie weken in 96% alcohol. Een ander doet twee weken. Vooral veel proberen. Ik heb nu al zo'n twee jaar een vast recept. Sterk, want ik maak van die liter alcohol zo'n 2,75 liter limoncello. Maar dat is juist waar ikzelf van houd.@Sander72 @Stijn : zomaar even een vraagje: Hoe lang laten jullie de alcohol met de citroenschillen staan "trekken"?
ben wel benieuwd hoe jullie het doen.
Bij gebrek aan die flessen alcohol heb ik wodka (niet optimaal, ik weet het) gebruikt en laat ik het 3 weken staan trekken, vervolgens nog 2 weken "huwen"
Afgelopen zomer ook voor het eerst zelf limoncello gemaakt, en wat een godendrankje is het toch. Erg leuk om te doen.
@Sander72 @Stijn : zomaar even een vraagje: Hoe lang laten jullie de alcohol met de citroenschillen staan "trekken"?
ben wel benieuwd hoe jullie het doen.
Bij gebrek aan die flessen alcohol heb ik wodka (niet optimaal, ik weet het) gebruikt en laat ik het 3 weken staan trekken, vervolgens nog 2 weken "huwen"
Afgelopen zomer ook voor het eerst zelf limoncello gemaakt, en wat een godendrankje is het toch. Erg leuk om te doen.
Ik doe zelf drie weken in 96% alcohol. Een ander doet twee weken. Vooral veel proberen. Ik heb nu al zo'n twee jaar een vast recept. Sterk, want ik maak van die liter alcohol zo'n 2,75 liter limoncello. Maar dat is juist waar ikzelf van houd.
Ik hou minimaal 14 dagen aan. Ik las dat ooit in een recept dat me heel goed beviel. Ik heb ook wel wat rondjes rond de velden gedaan en ook gehoord van 6 weken macereren. Het is bij mij ook vaak een kwestie van hoeveel tijd ik heb. Ik vind het leuk om voor een catering alles zelf te maken en bij het dessert een glaasje uit te delen, soms zie ik zo'n klus niet echt aan komen en moet je soms een beetje schipperen. Maar ik heb nu bijvoorbeeld een weckpot met schillen en alcohol staan die al 3 weken staat. Ik heb geen haast en wil deze langer laten staan (je snapt dat het vooruitzicht voor catering-klussen niet zo leeft op dit moment).@Sander72 @Stijn : zomaar even een vraagje: Hoe lang laten jullie de alcohol met de citroenschillen staan "trekken"?
ben wel benieuwd hoe jullie het doen.
Ik heb ook wel eens met wodka of jonge jenever gewerkt. Ik mis wel echt de extractie-kracht die pure alcohol wel heeft. Je haalt gewoon meer smaak en etherische oliën uit de schil met meer alcohol. Is echt lekkerder.Bij gebrek aan die flessen alcohol heb ik wodka (niet optimaal, ik weet het) gebruikt
Man, vroeger op school bij levensmiddelen technologie stonden we zelf alcohol te destilleren in kolommen... wat was dat geweldig zeg. Toen maakte we alles ècht helemaal zelf!
Nee, juist niet! Die oliën wil je niet op je hand of je aanrecht hebben, die wil je juist in je alcohol stoppen!Ook wel eens gelezen dat je de citroenen moet rollen/masseren voor het schillen om zo de olien te stimuleren.
Had mezelf afgelopen zomer al voorgenomen eens in België te gaan kijken voor een paar flessen alcohol.
hmmm. zo nog nooit gezien eigenlijk.Ik krijg er ook al tamelijk wat dorst van...
Nee, juist niet! Die oliën wil je niet op je hand of je aanrecht hebben, die wil je juist in je alcohol stoppen!
nope. althans niet dat ik weetIs die dan niet te verkrijgen in Nederland?
In Belgie is die belachelijk duur hoor, bijna 45€, als ik dan de prijzen in Luxemburg zie of Italie hoor...
Alcohol 96% kun je gewoon in Nederland kopen hoor. Sligro heeft het voor €28 exc. Maar je lokale slijter kan het ook bestellen of heeft het op voorraad. Allemaal ongeveer €30,-nope. althans niet dat ik weet
das best aan de prijs inderdaad. Maar luxemburg (en italie) is weer net iets te ver. Belgische grens is maar een half uurtje....
waarom denk je dat ik alcohol van 93 à 94% gebruik
wel bizar dat jij tot 6 weken laat? hoeveel citroenen gebruik jij dan?
ik doe 6 citroenen op 1l voor 5 dagen <=> 42 dagen is bijna 10 keer zo lang.