- Berichten
- 1.612
Onderwerp van de maand is drank in een gerecht verwerken, dat is mij te simpel.
Liever gebarbecuede drank maken aangezien dit nauwer aansluit bij mijn andere hobby...
Daarom 2 versies van de limoncello gemaakt.
Een gegrillede en een gerookte variant.
Aangezien het grillen maar een heel kort stukje van het proces is heb ik hem toch bij low en slow gezet, indien niet goed hou ik me aanbevolen door de wijsheid van de forumleiding .
Voor deze test heb ik wel maar een half litertje alcohol van 93% gebruikt per versie.
Zo komt ik op een abv van +/-41%
In totaal ietsje meer als een liter van elk product.
Bij normale limoncello vind ik hem niet te zuipen als hij net klaar is, de smaken moeten nog huwen (+/-6weken).
Bij deze viel me op dat de gerookte versie drinkbaar is en er een vlezig smaak aan zit.
De grilled versie ... wel laat ons zeggen dat ik 6 weken ga wachten
Koud roken < = > Grillen
Liever gebarbecuede drank maken aangezien dit nauwer aansluit bij mijn andere hobby...
Daarom 2 versies van de limoncello gemaakt.
Een gegrillede en een gerookte variant.
Aangezien het grillen maar een heel kort stukje van het proces is heb ik hem toch bij low en slow gezet, indien niet goed hou ik me aanbevolen door de wijsheid van de forumleiding .
Voor deze test heb ik wel maar een half litertje alcohol van 93% gebruikt per versie.
Zo komt ik op een abv van +/-41%
In totaal ietsje meer als een liter van elk product.
Bij normale limoncello vind ik hem niet te zuipen als hij net klaar is, de smaken moeten nog huwen (+/-6weken).
Bij deze viel me op dat de gerookte versie drinkbaar is en er een vlezig smaak aan zit.
De grilled versie ... wel laat ons zeggen dat ik 6 weken ga wachten
Koud roken < = > Grillen
Laatst bewerkt: