Vandaag een super Tomahawk opgehaald bij de Crole Hoeve in St. Oedenrode.
Om reverse seared te bereiden.
- 1.2 kg, 24 dagen Dry aged Tomahawk. (Vers van de Hoeve)
- Black Ranch Argentina Houtskool
2 eetlepels gebroken peperkorrels
2 eetlepels Himalaya zout gebroken
1 zoutsteen
Voor het laatst;
6 eetlepels olijfolie
4 Tenen verse knoflook
1 takje verse rozemarijn
5 takjes verse tijm
2 thee lepels uienpoeder
45 minuten vooraf het vlees uit de koeling gehaald en in de keuken op temp laten komen.
Alvast ingewreven met grof zout en peper.
De Bastard samen met de zoutsteen op temp laten komen voor indirect te verwarmen op ca. 150?C. Thermometer er in vlees erop en wachten maar.... Tussentijds 1x draaien bij ca. 38?C
Voorbereiding tijdens het wachten; schaal met Alu folie bedekken en insmeren met mengsel van olie met knoflook ed.
Doorstoken naar 44?C kern temp.
Dan het vlees eraf en op de folie leggen en de bovenzijde insmeren met rest van de olie met de knoflook en kruiden.
Inpakken en laten rusten.
Tussentijds de BBQ doorstoken naar 350?C
Lekker temperatuurtje
Tijdens het rusten loopt de kerntemperatuur op en als het vlees een temp. heeft bereikt van 50?C dan op de grill ca. 30-40 sec per zijde.
Mooie strepen trekken en vlees snijden en opdienen
Eet smakelijk, ons had het zeker gesmaakt


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Om reverse seared te bereiden.
- 1.2 kg, 24 dagen Dry aged Tomahawk. (Vers van de Hoeve)
- Black Ranch Argentina Houtskool
2 eetlepels gebroken peperkorrels
2 eetlepels Himalaya zout gebroken
1 zoutsteen
Voor het laatst;
6 eetlepels olijfolie
4 Tenen verse knoflook
1 takje verse rozemarijn
5 takjes verse tijm
2 thee lepels uienpoeder
45 minuten vooraf het vlees uit de koeling gehaald en in de keuken op temp laten komen.
Alvast ingewreven met grof zout en peper.

De Bastard samen met de zoutsteen op temp laten komen voor indirect te verwarmen op ca. 150?C. Thermometer er in vlees erop en wachten maar.... Tussentijds 1x draaien bij ca. 38?C

Voorbereiding tijdens het wachten; schaal met Alu folie bedekken en insmeren met mengsel van olie met knoflook ed.
Doorstoken naar 44?C kern temp.
Dan het vlees eraf en op de folie leggen en de bovenzijde insmeren met rest van de olie met de knoflook en kruiden.
Inpakken en laten rusten.
Tussentijds de BBQ doorstoken naar 350?C

Lekker temperatuurtje

Tijdens het rusten loopt de kerntemperatuur op en als het vlees een temp. heeft bereikt van 50?C dan op de grill ca. 30-40 sec per zijde.


Mooie strepen trekken en vlees snijden en opdienen


Eet smakelijk, ons had het zeker gesmaakt



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk