BasBQ
Beef en Steak

Dry-aged Tomahawk

Frenzel

Vuurmaker
 
 
Berichten
51
Vandaag een super Tomahawk opgehaald bij de Crole Hoeve in St. Oedenrode. 
Om reverse seared te bereiden.

- 1.2 kg, 24 dagen Dry aged Tomahawk. (Vers van de Hoeve)
- Black Ranch Argentina Houtskool
2 eetlepels gebroken peperkorrels
2 eetlepels Himalaya zout gebroken
1 zoutsteen

Voor het laatst;
6 eetlepels olijfolie
4 Tenen verse knoflook
1 takje verse rozemarijn
5 takjes verse tijm
2 thee lepels uienpoeder


45 minuten vooraf het vlees uit de koeling gehaald en in de keuken op temp laten komen.
Alvast ingewreven met grof zout en peper.


De Bastard samen met de zoutsteen op temp laten komen voor indirect te verwarmen op ca. 150?C. Thermometer er in vlees erop en wachten maar.... Tussentijds 1x draaien bij ca. 38?C

Voorbereiding tijdens het wachten; schaal met Alu folie bedekken en insmeren met mengsel van olie met knoflook ed.
Doorstoken naar 44?C kern temp.

Dan het vlees eraf en op de folie leggen en de bovenzijde insmeren met rest van de olie met de knoflook en kruiden.
Inpakken en laten rusten.
Tussentijds de BBQ doorstoken naar 350?C

Lekker temperatuurtje


Tijdens het rusten loopt de kerntemperatuur op en als het vlees een temp. heeft bereikt van 50?C dan op de grill ca. 30-40 sec per zijde.

Mooie strepen trekken en vlees snijden en opdienen



Eet smakelijk, ons had het zeker gesmaakt



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

McPeet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.600
Ziet er super lekker uit. En mooie plaatje ook van je Fireboard.
 

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.066
Ik kan me voorstellen dat het jullie gesmaakt heeft :) ik had graag aangeschoven, mooi stukkie vlees :D
 
Bovenaan Onderaan