- Berichten
- 1.437
Vandaag is het vaderdag in België, dus ideaal moment om nog eens een dry aged stukje vlees te bereiden.
Bij de slager naar de rijpingskast zitten staren en gekozen voor een mooie còte de boeuf van het Montbéliard rund. Een uit het Franse Jura afkomstig dubbeldoel ras.
Hierbij werden ovengebakken krieltjes geserveerd, met look, rozemarijn en citroentijm.
Verder nog wat kastanjechampignons met look&peterselie en nog wat groene aspergepuntjes.
Het vlees simpel gekruid met peper en zout en dan indirect tussen de Q tot ongeveer 50⁰
Tijdens het wachten tot het vlees aan zijn kerntemperatuur zat, zat ik plots met een kater.
Na het bereiken van de kerntemperatuur, het gietijzeren rooster op de Q gelegd en deze flink opgestookt tot boven de 250⁰ en vervolgens de côte de boeuf afgegrild tot een kern van 58⁰
Het vlees nog even laten rusten en in tussentijd de asperges gegrild.
We hadden weer een lekkere maaltijd en die Montbéliard is een smaakvol stukje vlees.
Bij de slager naar de rijpingskast zitten staren en gekozen voor een mooie còte de boeuf van het Montbéliard rund. Een uit het Franse Jura afkomstig dubbeldoel ras.
Hierbij werden ovengebakken krieltjes geserveerd, met look, rozemarijn en citroentijm.
Verder nog wat kastanjechampignons met look&peterselie en nog wat groene aspergepuntjes.
Het vlees simpel gekruid met peper en zout en dan indirect tussen de Q tot ongeveer 50⁰
Tijdens het wachten tot het vlees aan zijn kerntemperatuur zat, zat ik plots met een kater.
Na het bereiken van de kerntemperatuur, het gietijzeren rooster op de Q gelegd en deze flink opgestookt tot boven de 250⁰ en vervolgens de côte de boeuf afgegrild tot een kern van 58⁰
Het vlees nog even laten rusten en in tussentijd de asperges gegrild.
We hadden weer een lekkere maaltijd en die Montbéliard is een smaakvol stukje vlees.