Vandaag na het probleemgeval van afgelopen weekend met de shortribs maar weer een BCC gemaakt (2e keer).
1e keer was een voorgemarineerde ovenkip van de AH en deze week waren de normale kippen in de bonus dus daar zijn we voor gegaan.
Vanochtend bij de Sligro de cheeky chick rub van Jord gehaald (en ook de andere 2 overigens
) en daar rond een uurtje of 3 de kip mee volgesmeerd. Als blikje dacht ik dat een radler wel bij de lemon van de rub zou passen, niet dat je iets van de inhoud van het blikje terugvind in de kip maatgoed.
Temperatuur deed aan het begin wat gek maar zodra hij op dreef was kon ik hem prima op ongeveer 170 houden.
Na 45mins gat mijn thermometer aan dat hij klaar was maar het bleek dat ik door de deksel te sluiten de probe te ver had doorgedrukt.
Na nogmaals 30 mins en handmatig nameten met de prikker was hij goed en kon op tafel.
Prima kruiden al was de kip duidelijk van mindere kwaliteit. velletje was ook wat taai, ondanks de hogere temperatuur.
Volgende keer een poelierkippetje of dergelijke.
Nou genoeg getypt: hierbij de fotos







1e keer was een voorgemarineerde ovenkip van de AH en deze week waren de normale kippen in de bonus dus daar zijn we voor gegaan.
Vanochtend bij de Sligro de cheeky chick rub van Jord gehaald (en ook de andere 2 overigens

Temperatuur deed aan het begin wat gek maar zodra hij op dreef was kon ik hem prima op ongeveer 170 houden.
Na 45mins gat mijn thermometer aan dat hij klaar was maar het bleek dat ik door de deksel te sluiten de probe te ver had doorgedrukt.
Na nogmaals 30 mins en handmatig nameten met de prikker was hij goed en kon op tafel.
Prima kruiden al was de kip duidelijk van mindere kwaliteit. velletje was ook wat taai, ondanks de hogere temperatuur.
Volgende keer een poelierkippetje of dergelijke.
Nou genoeg getypt: hierbij de fotos







