Druppende dijen voor de wedstrijdfoto van juni: Chickie, chickie, chickie, wat een bijzonder kippie
Het begon met dit boek, gekregen van collegae
Nodig:
4 tot 6 kippendijen (zonder bot en vel)
een flink glas witte wijn
25 gram boter
een flinke lepel hong
2 teentjes knoglook
een paar laurierblaadjes
een grote (zoete) ui
een kaneelstokje
peper en zout.
Verder is er een skillet nodig en een steelpannetje.
De bbq op indirect op 200 graden
snijd of pers de knoflook en roer dit samen met peper en zout door de kip en zet dit tot verder gebruik in de koelkast
Doe de wijn, kaneelstok, laurier en wat peper in een steelpannetje en kook dat tot een kwart in. Daarna de grofgesneden uiten er door en nog even laten koken
Roer er daarna de honing en boter doorheen.
Roer de kip en saus door elkaar en giet in de skillet.
Vervolgens op zo'n 20 minuten tot het vocht grotendeels verdampt is
en er een mooi kleurtje op de kip zit.
Lekker met een glaasje bubbels
Het resultaat
Het begon met dit boek, gekregen van collegae


Nodig:
4 tot 6 kippendijen (zonder bot en vel)
een flink glas witte wijn
25 gram boter
een flinke lepel hong
2 teentjes knoglook
een paar laurierblaadjes
een grote (zoete) ui
een kaneelstokje
peper en zout.
Verder is er een skillet nodig en een steelpannetje.
De bbq op indirect op 200 graden

snijd of pers de knoflook en roer dit samen met peper en zout door de kip en zet dit tot verder gebruik in de koelkast
Doe de wijn, kaneelstok, laurier en wat peper in een steelpannetje en kook dat tot een kwart in. Daarna de grofgesneden uiten er door en nog even laten koken

Roer er daarna de honing en boter doorheen.
Roer de kip en saus door elkaar en giet in de skillet.

Vervolgens op zo'n 20 minuten tot het vocht grotendeels verdampt is
en er een mooi kleurtje op de kip zit.

Lekker met een glaasje bubbels


Het resultaat
