BasBQ
Beef en Steak

Druppende dijen voor de wedstrijdfoto van juni: Chickie, chickie, chickie, wat e

 
 
 

Bonnie f

Vuurmaker
Berichten
87
Druppende dijen voor de wedstrijdfoto van juni: Chickie, chickie, chickie, wat een bijzonder kippie

Het begon met dit boek, gekregen van collegae
2dtzqfq.jpg


5priw9.jpg


Nodig:
4 tot 6 kippendijen (zonder bot en vel)
een flink glas witte wijn
25 gram boter
een flinke lepel hong
2 teentjes knoglook
een paar laurierblaadjes
een grote (zoete) ui
een kaneelstokje
peper en zout.

Verder is er een skillet nodig en een steelpannetje.
De bbq op indirect op 200 graden

lwn6u.jpg


snijd of pers de knoflook en roer dit samen met peper en zout door de kip en zet dit tot verder gebruik in de koelkast



Doe de wijn, kaneelstok, laurier en wat peper in een steelpannetje en kook dat tot een kwart in. Daarna de grofgesneden uiten er door en nog even laten koken

30m8l0p.jpg


Roer er daarna de honing en boter doorheen.
Roer de kip en saus door elkaar en giet in de skillet.

8yroeo.jpg


Vervolgens op zo'n 20 minuten tot het vocht grotendeels verdampt is
en er een mooi kleurtje op de kip zit.

wkrzgp.jpg


Lekker met een glaasje bubbels  ;)

1253vpk.jpg


Het resultaat

24b3o1v.jpg



 
En nu heb ik honger ;). Ziet er heerlijk uit.
 
Lust ik wel!
 
Wauw!
Dit is pas finger licking good
 
Ziet er weer super uit
 
heerlijk chickie  :)
 
Sowee!

Verstuurd vanaf mijn SM-G928F met Tapatalk

 
Wauw ziet er heerlijk uit!


Wsm 47, Weber Performer, Weber Smokey Joe. Blogger voor http://GHENTlemensBBQ.com
 
Terug
Bovenaan Onderaan