M
maurice70xx
Gast

Ingredienten:
8 kippendrumsticks (1.2 kg)
1 eetlepel geraspte gember.
1 teentje knoflook uitgeperst
250 ml kokosmelk.
2 eetlepels limoensap.
2 eetlepels sojasaus.
1 eetlepel honing.
150 gram pinda`s ongezouten, en fijngehakt.
1 theelepel currypoeder.
1 eetlepel gemalen koriander.
maak 2 inkepingen in het dikste gedeelte van de drumsticks, meng ondertussen de andere ingredienten in een ondiepe schaal.
leg de drumsticks in de marinade, en zet ze voor minimaal 3 uur in de ijskast.
laat de drumsticks uitlekken evt boven een pan, en zet de marinade weg.
Ik heb de kip indirect gegrilt ongeveer 45 minuten tot een uurtje, bij ongeveer 190-200 C.
hierna alles nog eventjes direct gegrild, voor een lekker korstje.
Zet ondertussen, de marinade op het vuur en laat de saus 5 min pruttelen, tot hij wat is ingedikt.
De saus, is lekker zoet ,iets minder kokosmelk mag van mij wel, maar dat moet je maar uit proberen.
Eet smakelijk!!!.


