BasBQ
Beef en Steak

Drumsticks met knapperige satesaus.

  • Onderwerp starter maurice70xx
  • Startdatum
M

maurice70xx

Gast
IMG_0162.jpg


Ingredienten:

8 kippendrumsticks (1.2 kg)
1 eetlepel geraspte gember.
1 teentje knoflook uitgeperst
250 ml kokosmelk.
2 eetlepels limoensap.
2 eetlepels sojasaus.
1 eetlepel honing.
150 gram pinda`s ongezouten, en fijngehakt.
1 theelepel currypoeder.
1 eetlepel gemalen koriander.

maak 2 inkepingen in het dikste gedeelte van de drumsticks, meng ondertussen de andere ingredienten in een ondiepe schaal.
leg de drumsticks in de marinade, en zet ze voor minimaal 3 uur in de ijskast.

laat de drumsticks uitlekken evt boven een pan, en zet de marinade weg.
Ik heb de kip indirect gegrilt ongeveer 45 minuten tot een uurtje, bij ongeveer 190-200 C.
hierna alles nog eventjes direct gegrild, voor een lekker korstje.

Zet ondertussen, de marinade op het vuur en laat de saus 5 min pruttelen, tot hij wat is ingedikt.

De saus, is lekker zoet ,iets minder kokosmelk mag van mij wel, maar dat moet je maar uit proberen.

Eet smakelijk!!!.

foto1.jpg


foto3.jpg


IMG_0162.jpg
 
Lekkere drumsticks, deze ga ik binnenkort maken.
 
Bedankt voor het delen!!
 
Lekker hoor
Zo gauw er pindasaus bij betrokken is ben ik een en al oor
Bedankt voor het recept
 
Deze heb ik gisteren gemaakt......alles was op, dus het viel goed in de smaak.
Bedankt voor je recept!
 
Ziet er goed uit. Pinda's in welke vorm dan ook zijn altijd goed!
 
Hoppa, lekker hoor, gaat bij mij ook op de lijst.....
 
die wil ik ook eens proberen! leuk recept!
 
Misschien een domme vraag... hoe hak je pinda's fijn?

Doe het nu in een molen waarin ik mijn peperkorrels fijn maal.
Wel krijg ik dan poeder en hele pinda's door elkaar...
 
Terug
Bovenaan Onderaan