- Berichten
- 193
De afgelopen dagen diverse lekkere zaken in het eitje gemaakt.
We begonnen weer eens met een pizza, dit keer van het deeg dat zo'n twee weken in de vriezer heeft gezeten. Ik kan melden dat dit perfect gaat en de pizza was wat ons betreft weer heerlijk met wat paprika, champignons en mozzarella
Gisteren zijn van het ei heerlijke gerechtjes gehaald. Een kookgroep van 8 vrienden waren bij ons aanwezig om allerlei lekkere dingen te maken
Overdag even stokbrood in het ei gebakken, helaas geen foto dat het op de steen lag maar vooruit dan deze
We begonnen met wat amuses, gegratineerde Ierse oesters en mosselen met sjalotje, knoflook, bacon, soyamelk, schapenkaas en worchestersaus. En dat even 5 minuten indirect op het ei
Daarna een moot sockeye zalm zacht gegaard, indirect met wat appelrookhout, lekker maar volgende keer doe ik het weer direct op 80 graden, dat geeft een mooiere smaak
De zalm werd begeleid door een sausje van peterselie, citroen, ansjovis, kappertjes, olijven en olijfolie, erg lekker
Daarna ging er 2 kilo US rosbief op het ei, indirect op 190 graden tot een kerntemp van 48 en daarna nagaren in alufolie tot 55 gr.
Het vlees was goed maar ik vond het eigenlijk al te ver, het voelde al erg stevig en dorst het daarom niet bij 48 graden nog even van een korstje te voorzien. Nu was het vlees medium. Bij het vlees serveerde we eigen gemaakte friet en mayo, verse doppertjes met bacon die vorige week op het ei was klaargemaakt.
Bij dit alles dronken we de volgende wijnen
Al met al geweldige gerechten, en hebben weer erg genoten
We begonnen weer eens met een pizza, dit keer van het deeg dat zo'n twee weken in de vriezer heeft gezeten. Ik kan melden dat dit perfect gaat en de pizza was wat ons betreft weer heerlijk met wat paprika, champignons en mozzarella

Gisteren zijn van het ei heerlijke gerechtjes gehaald. Een kookgroep van 8 vrienden waren bij ons aanwezig om allerlei lekkere dingen te maken
Overdag even stokbrood in het ei gebakken, helaas geen foto dat het op de steen lag maar vooruit dan deze


We begonnen met wat amuses, gegratineerde Ierse oesters en mosselen met sjalotje, knoflook, bacon, soyamelk, schapenkaas en worchestersaus. En dat even 5 minuten indirect op het ei



Daarna een moot sockeye zalm zacht gegaard, indirect met wat appelrookhout, lekker maar volgende keer doe ik het weer direct op 80 graden, dat geeft een mooiere smaak


De zalm werd begeleid door een sausje van peterselie, citroen, ansjovis, kappertjes, olijven en olijfolie, erg lekker
Daarna ging er 2 kilo US rosbief op het ei, indirect op 190 graden tot een kerntemp van 48 en daarna nagaren in alufolie tot 55 gr.



Het vlees was goed maar ik vond het eigenlijk al te ver, het voelde al erg stevig en dorst het daarom niet bij 48 graden nog even van een korstje te voorzien. Nu was het vlees medium. Bij het vlees serveerde we eigen gemaakte friet en mayo, verse doppertjes met bacon die vorige week op het ei was klaargemaakt.
Bij dit alles dronken we de volgende wijnen

Al met al geweldige gerechten, en hebben weer erg genoten