BasBQ
Beef en Steak

Drie gangen diner.

lekker hoor!
 
Frits zei:
Hendrik, dit is een barbecue plankje van cederhout. Plankje heeft de hele middag in water gelegen, als je hier dan je vlees op doet kan het direct boven het vuur garen. Het plankje vliegt doordat het nat is niet, gelijk, in de fik maar gat smeulen en geeft hierbij rook af dat een lekkere smaak aan het vlees geeft.

Het wordt meestal voor zalm op een plankje gebruikt.

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=3601.0
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=75.0

Maar vlees kan ook.

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=1393.msg17910#msg17910
 
Frits bedankt voor je snelle antwoord ik ben weer wat WIJZER geworden die recepten naar de link zien er allemaal heel lekker uit.
 
Leuke gerechten. Vooral die peach pie boeit me.
 
Heel mooi menu. Inspirerend!! Daar gaan we een aantal zaken van overnemen.
 
dat ziet er allemaal weer prachtig uit, hij zal zeker niets te klaggen hebben gehad.

leuk dat je je hele gerecht met 1 starter hebt kunnen volstaan
 
jum, ik heb nog zoete aardappel liggen, proberen waard!

zouden ze misschien die zoete aardappel gebruiken die wit zijn in plaats van geel? die heb ik ook wel eens gehad, en ik had toen het idee dat ze meer vastkokend waren (vond ik zelf daarom minder lekker maar hiervoor misschien ideaal). de smaak leek me vrijwel hetzelfde als de oranje gekleurde aardappel.

het gekke is dat er volgens mij rassen zijn die wit zijn van binnen met een rode schil en juist een bruine. ik had toen die met een rode schil (kwam er dus pas achter toen ik ze opensneed):

exoten.jpg

 
Dat zou goed kunnen, ik had die met een oranje binnenkant.
 
Als het een Amerikaans recept is dan zullen ze waarschijnlijk de oranje bedoelen, die kom je daar veel tegen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan