- Berichten
- 949
Omdat het drakenfruit als enige niet in de blender gegaan is op het afgelopen feestje, besloot ik zelf een maandagavond cocktail te bereiden, de dragontini. De laatste en eerste keer dat ik die dronk (en omgooide, ahum, h? die hoge torens wiebelen gek!), was in de spectaculaire Ozone sky bar in Hong Kong. Mocht je in de buurt zijn, een aanradertje http://www.ritzcarlton.com/en/Properties/HongKong/Dining/ozone.
voor 1 cocktail:
-een halve verse 'dragon fruit' (pitaya, drakenvrucht), wit of met rood vruchtvlees
-enkele frambozen (vers of diepvries)
-een lepel frambozenlikeur
-een shot vodka
-ijs
ik denk dat de hoeveelheden neerkomen op een eetlepel likeur (15ml) en 40ml vodka, een en ander een beetje afhankelijk van de vrucht. ik heb suiker moeten toevoegen, dit lijkt me ook afhankelijk van hoe rijp het fruit is.
snij eerst een dun plakje van de vrucht voor de garnering. lepel de vrucht uit en shake het vruchtvlees met de rest van de ingredi?nten samen in een cocktailshaker. serveer door de zeef en in een martini glas. als je frambozen uit de vriezer gebruikt, druk er dan een met een vork in segmentjes en strooi die over de cocktail. garneer met een schijfje dragonfruit. net als bij een kiwi kun je de zaadjes van het fruit gewoon eten.
en tja, zo spectaculair als het eruit ziet...
zo weinig spectaculair smaakte het... ik proefde vooral vodka, een beetje framboos en een vleugje zurige kiwi. helaas! de tweede cocktail heb ik in de blender gegooid (hoewel die in de ozone bar zeker niet geblend was) maar daardoor werd het vooral een kiwi/dragonfruit-achtige smoothie, dus dat was geen verbetering. ik kan me herinneren dat die in de ozone bar echt meer de moeite was. dus ik hou me aanbevolen voor tips & tricks!!!
voor 1 cocktail:
-een halve verse 'dragon fruit' (pitaya, drakenvrucht), wit of met rood vruchtvlees
-enkele frambozen (vers of diepvries)
-een lepel frambozenlikeur
-een shot vodka
-ijs
ik denk dat de hoeveelheden neerkomen op een eetlepel likeur (15ml) en 40ml vodka, een en ander een beetje afhankelijk van de vrucht. ik heb suiker moeten toevoegen, dit lijkt me ook afhankelijk van hoe rijp het fruit is.
snij eerst een dun plakje van de vrucht voor de garnering. lepel de vrucht uit en shake het vruchtvlees met de rest van de ingredi?nten samen in een cocktailshaker. serveer door de zeef en in een martini glas. als je frambozen uit de vriezer gebruikt, druk er dan een met een vork in segmentjes en strooi die over de cocktail. garneer met een schijfje dragonfruit. net als bij een kiwi kun je de zaadjes van het fruit gewoon eten.
en tja, zo spectaculair als het eruit ziet...



zo weinig spectaculair smaakte het... ik proefde vooral vodka, een beetje framboos en een vleugje zurige kiwi. helaas! de tweede cocktail heb ik in de blender gegooid (hoewel die in de ozone bar zeker niet geblend was) maar daardoor werd het vooral een kiwi/dragonfruit-achtige smoothie, dus dat was geen verbetering. ik kan me herinneren dat die in de ozone bar echt meer de moeite was. dus ik hou me aanbevolen voor tips & tricks!!!