- Berichten
- 41
Recept gezien in "Smart BBQ" van Julius Jaspers, dorade in zoutkorst.
Allereerst twee mooie dorades gekocht bij de visboer, uit enthousiasme heeft hij de staart en de kop eraf gehakt. Liefst had ik ze er aan willen laten, gewoon de vis in zijn geheel garen.
Vervolgens gevuld met citroen en venkel. Flinke laag zout(gemengd met eiwit)
Indirect op de Weber op zo'n 200 graden. Garen tot de kern 60graden aantikte.
En als resultaat:
Een mals sappig visje! En qua graat in de vis viel de Dorade 100% mee, echt een aanrader voor de bbq!
Tipje voor diegene die ook iets in een zoutkorst gaat maken: breek de korst buiten open! Ik heb de keuken 3x moeten stofzuigen na afloop...!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Allereerst twee mooie dorades gekocht bij de visboer, uit enthousiasme heeft hij de staart en de kop eraf gehakt. Liefst had ik ze er aan willen laten, gewoon de vis in zijn geheel garen.
Vervolgens gevuld met citroen en venkel. Flinke laag zout(gemengd met eiwit)
Indirect op de Weber op zo'n 200 graden. Garen tot de kern 60graden aantikte.
En als resultaat:
Een mals sappig visje! En qua graat in de vis viel de Dorade 100% mee, echt een aanrader voor de bbq!
Tipje voor diegene die ook iets in een zoutkorst gaat maken: breek de korst buiten open! Ik heb de keuken 3x moeten stofzuigen na afloop...!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk