Beef en Steak

Dorade in zoutkorst. Zoutkorst buiten openbreken ;-)

 
 
 

BearGrills

Sprokkelaar
Berichten
41
Recept gezien in "Smart BBQ" van Julius Jaspers, dorade in zoutkorst.

b65fdf0ca2b19bda616e23c095d36675.jpg


Allereerst twee mooie dorades gekocht bij de visboer, uit enthousiasme heeft hij de staart en de kop eraf gehakt. Liefst had ik ze er aan willen laten, gewoon de vis in zijn geheel garen.

330993acf6306dfcaa71ed5068a3771f.jpg


Vervolgens gevuld met citroen en venkel. Flinke laag zout(gemengd met eiwit)

Indirect op de Weber op zo'n 200 graden. Garen tot de kern 60graden aantikte.

0b4c6a9cec19e479e80535bcfca2c58d.jpg


En als resultaat:
797fbce68fb1c21efeca7b4b449e1d2c.jpg

Een mals sappig visje! En qua graat in de vis viel de Dorade 100% mee, echt een aanrader voor de bbq!

Tipje voor diegene die ook iets in een zoutkorst gaat maken: breek de korst buiten open! Ik heb de keuken 3x moeten stofzuigen na afloop...!



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lijkt me lekker
 
Zoutkorst is altijd een fijne manier om iets te bereiden. Supersappig en een mooi showgehalte. Leuke manier om de vrijdagavond door te brengen... ;-)


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er prima uit. Ook maar eens aan wagen

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Lekker hoor !
 
Ziet er erg lekker uit.
Hoe lang duurde het ongeveer voordat je de kerntemperatuur bereikt had ?  :-? !
 
Terug
Bovenaan Onderaan