Beef en Steak

Does size matter?

LowBudgetStuntMan

Tondelzoeker
Berichten
3
Ik ben voornemens om een kamado te kopen. Ik was eigenlijk zover dat ik nog maar tussen 2 moest kiezen: BGE large en de Bastard Pro (large). Ik neig een beetje naar die laatste vanwege prijs en afwerking.

Nu was ik ook naar meubels aan het kijken en kwam ik een mooi meubel tegen. Deze is voor de BGE XL. Ik las echter nogal wisselende ervaringen over de BGE large en XL. Wij zijn met z’n vieren en kook niet heel vaak voor grote gezelschappen. Maar het lijk me wel fijn als ik een keer een pannetje ervij kan zetten.
Moet ik de XL overwege of is hij onhandig?
 
Hier ook een gezin van 4 en large is in het algemeen voldoende . En als je toch op die enkele momenten iets meer nodig hebt kun je altijd je weber erbij nog aan slingeren.
 
Hier ook een gezin van 4 en large is in het algemeen voldoende . En als je toch op die enkele momenten iets meer nodig hebt kun je altijd je weber erbij nog aan slingeren.
Hahaha, ja die hoopte ik eigenlijk met pensioen te sturen.
Ik weet dat het gros met de large kan. Maar is een XL ook prima of juist onhandig want langzaam/verbruikt veel/anders…
En als ik er een pan bijzet, kan dat of wordt het dan onhandig?
 
Als je veel met verschillende zones kookt en graag uitgebreid kookt ben je waarschijnlijk beter af met een xl.
Tenminste, dat is mijn beredenering.

Ik heb (inmiddels) een groot gezin en kook hier complete maaltijden op de bbq.
Dat wil zeggen, vlees, aardappelen en groentes.
Als je een large door de helft doet kun je vaak het allemaal net niet meer kwijt. (Is mijn ervaring.)
Een xl of primo heeft deze problemen niet.

Daar moet ik wel bij vermelden dat ik nog regelmatig langs mijn big Joe mijn oude vertrouwde weber aan heb.

IMG_7010.jpeg

IMG_5972.jpeg

IMG_3776.jpeg

IMG_1754.jpeg

IMG_0834.jpeg
 
Een L is meestal groot genoeg. Heeft ook te maken met verkrijgbaarheid van accessoires etc.
Voordeel van het aanhouden van je Weber is dat een extra BBQ meer opties toevoegt dan een nog grotere.
Naast een Low en slow kan je dan op de andere een high en fast doen.
Ik ben met de Summit best ruim bemeten maar gebruik regelmatig een extra BBQ.
 
Misschien een hele gekke? waarom niet een ovale Primo zodat je aan de ene kant kan grillen en de andere kant je pan kan neerzetten? Komodo zal wel overkill zijn.

Edit: ik zie dat die ook al door iemand anders genoemd is
 
Je kan ook nog in hoogtes gaan werken .
Kun je altijd extra ruimte maken.

IMG_0026.jpeg
 
Terug
Bovenaan Onderaan