BasBQ
Beef en Steak

DO gerecht met spek varkensnek uien en paprika

 

blefke

Stoker
Berichten
354
Hi Guys,
Gisteren heb ik een gerecht gehad dat is gemaakt op de DO.
Ben nu al een poosje aan het zoeken op interent maar kan het niet vinden, daar ik niet weet hoe het gerecht heet en hoe het precies bereidt moet worden.

Wat ik wel weet is.
De DO werd bedekt met spek en vervolgens de varkensnek in repen van +/- 1,5 cm om en om met ui en paprika toegevoegd.
De varkens nek was ingesmeerd met een rub.
De varkens nek bedekt met het spek en bovenop de spek bbq saus.

Lijkt tot zo ver wel simpel.
Wat ik niet weet is hoeveel kolen ik onder en boven moet gebruiken.
Ik ga ervan uit dat het een simpele rub is die ik normaal gesproken ook gebruik om bijvoorbeeld spareribs te maken.
Heeft dit gerecht een naam?

Smaakte echt geweldig, vlees was super mals, niet te droog en leek wel een beetje kwa structuur op Pulled pork

Grzz,
blefke
 
Klinkt alsof je schichtfleisch bedoelt. Er zijn op youtube wel een aantal video's te vinden, met name in het Duits uiteraard maar bijv ook een van pitmasterx.
Zelf nooit gemaakt overigens maar ziet er zeker goed uit!
 
gaastra zei:
Klinkt alsof je schichtfleisch bedoelt. Er zijn op youtube wel een aantal video's te vinden, met name in het Duits uiteraard maar bijv ook een van pitmasterx.
Zelf nooit gemaakt overigens maar ziet er zeker goed uit!
THX yup dat is het. ga eens goed kijken naar recepten. wil het a.s. dinsdag gaan maken.
 
Net de DO voor de eerste keer inde fik gezet  ;)








Deksel drop en je, ben benieuwd hoe het zal gaan smaken
 
Dat ziet er in wel goed uit zo. Heel erg benieuwd naar het eind resultaat.
 
Mooie pot eten. Ga ik even volgen.
Een DO staat nog op de wensen lijst. Gaaf stuk accessoires
 
Eten was echt geweldig....
Zelden zo'n mals stukje varkensnek gehad.
1 fout gemaakt, nou ja fout van fouten leer je toch!!

Geen bbq saus bovenop de bacon doen....
Die kan dan snel gaan caramelliseren en aanbranden....
is niet echt lekker.
Gelukkig had ik bovenop nog een extra laag bacon gelegd die ik makkelijk kon verwijderen, daardoor geen last gehad van de zwarte bbq saus ;-)
Maar doordat ik twijfelde toch maar saus onder de bacon en de varkensnek gedaan maar goed ook ;)......

Is een heel simpel gerecht om te maken.
Machtig maar erg lekker.
Als groente gerecht coleslaw bijgemaakt, heerlijk fris met een klein zoetje, lekkeerrrrr

onder de DO 10 briketten
op de deksel 20 briketten

maffiaway

Morgen maak ik er pulled pork van op een broodje...
Heerlijk :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan