- Berichten
- 3.379
Eigenlijk vorig weekend reeds gebeurt, maar nu ff de tijd om verslag te doen.
In plaats van de wat grotere gerechten, nu eens de wat kleinere gemaakt, en ik moet zeggen voor herhaling vatbaar
(het toetje heeft dan nog wel ff meer aandacht nodig dan :-[ )
Als rookhout, heb ik trouwens appelhout gebruikt.
MOINK Balls, wie kent ze niet ???
Voor het gehakt heb ik het standaard recept van Dennis gebruikt, en vervolgens even door de basis rub van Steven R gerold (erg lekker ook trouwens), en vervolgens de bacon eromheen gedraaid.
Na 1 1/2 uur even in de Frambozenjam/Balsamico/Knoflook/ Chipotle Tabasco sauce/ (bij gebrek aan Chipotle in Adobo sauce)saus
gedipt, om vervolgens nog zo'n 1/2 uurtje terug op de bbq mogen.
Gevulde Snoeppaprika's (echt een aanrader)
De ene helft met het gehakt mengsel (voor mij)
En de ander helft met een rijst/ kip mengsel (voor mijn Duifje, zie ingredienten onder)
De verhoudingen heb ik op gevoel gedaan.
kippengehakt of 1 kipfilet (zeer fijn gesneden)
1 kopje rijst
1 teentje knoflook
1 lenteui / bosui (ringetjes)
1 theelepel kerrie
1 halve theelepel komijn
olijfolie
zout
peper
Gevulde courgette
Weer een met hetzelfde gehakt, en een met de rijst.
Die met de rijst was wel zoals eigenlijk verwacht wat te droog (maar goed, ik wilde wat variatie voor mijn meissie maken)
Die met gehakt was erg goed bevallen.
De basis kipfilets waren trouwens voor de "spannende spruitenstampot", de volgende dag
Steven Raichlen's Smoke Roasted Pears
En als laatste het toetje (eigenlijk het ik liever vlees als toetje, maar goed, het idee, en het maken is leuk)
Helaas waren de peren niet rijp genoeg(achteraf gezien), waardoor het resultaat te wensen over liet.
Maar goed niet geschoten is altijd mis toch
Ingredienten:
4 grote rijpe peren (hier ging het al fout :-[)
1/2 Citroen
1 pakje roomkaas, op kamer temperatuur
3 EL bruine suiker
1 EL gekonfijte gember (Candied ginger)
1/2 TL citroen rasp
1/2 TL kaneel
1/4 TL nootmuskaat
1/2 TL gemalen kruidnagels
2 TL Poire William eau de vie (had ik niet in huis)
1 TL vanille extract
1/4 kopje gehakte walnoten
Optioneel vanille ijs
In plaats van de wat grotere gerechten, nu eens de wat kleinere gemaakt, en ik moet zeggen voor herhaling vatbaar

Als rookhout, heb ik trouwens appelhout gebruikt.
MOINK Balls, wie kent ze niet ???
Voor het gehakt heb ik het standaard recept van Dennis gebruikt, en vervolgens even door de basis rub van Steven R gerold (erg lekker ook trouwens), en vervolgens de bacon eromheen gedraaid.
Na 1 1/2 uur even in de Frambozenjam/Balsamico/Knoflook/ Chipotle Tabasco sauce/ (bij gebrek aan Chipotle in Adobo sauce)saus



Gevulde Snoeppaprika's (echt een aanrader)
De ene helft met het gehakt mengsel (voor mij)
En de ander helft met een rijst/ kip mengsel (voor mijn Duifje, zie ingredienten onder)
De verhoudingen heb ik op gevoel gedaan.
kippengehakt of 1 kipfilet (zeer fijn gesneden)
1 kopje rijst
1 teentje knoflook
1 lenteui / bosui (ringetjes)
1 theelepel kerrie
1 halve theelepel komijn
olijfolie
zout
peper




Gevulde courgette
Weer een met hetzelfde gehakt, en een met de rijst.
Die met de rijst was wel zoals eigenlijk verwacht wat te droog (maar goed, ik wilde wat variatie voor mijn meissie maken)
Die met gehakt was erg goed bevallen.



De basis kipfilets waren trouwens voor de "spannende spruitenstampot", de volgende dag
Steven Raichlen's Smoke Roasted Pears
En als laatste het toetje (eigenlijk het ik liever vlees als toetje, maar goed, het idee, en het maken is leuk)
Helaas waren de peren niet rijp genoeg(achteraf gezien), waardoor het resultaat te wensen over liet.

Maar goed niet geschoten is altijd mis toch

Ingredienten:
4 grote rijpe peren (hier ging het al fout :-[)
1/2 Citroen
1 pakje roomkaas, op kamer temperatuur
3 EL bruine suiker
1 EL gekonfijte gember (Candied ginger)
1/2 TL citroen rasp
1/2 TL kaneel
1/4 TL nootmuskaat
1/2 TL gemalen kruidnagels
2 TL Poire William eau de vie (had ik niet in huis)
1 TL vanille extract
1/4 kopje gehakte walnoten
Optioneel vanille ijs

