BasBQ
Beef en Steak

Div Hapjes en Steven's Smoked Pears

 
 
 
 

Mac

Gerijpt
Berichten
3.494
Eigenlijk vorig weekend reeds gebeurt, maar nu ff de tijd om verslag te doen.

In plaats van de wat grotere gerechten, nu eens de wat kleinere gemaakt, en ik moet zeggen voor herhaling vatbaar  :) (het toetje heeft dan nog wel ff meer aandacht nodig dan :-[ )

Als rookhout, heb ik trouwens appelhout gebruikt.

MOINK Balls, wie kent ze niet  ???
Voor het gehakt heb ik het standaard recept van Dennis gebruikt, en vervolgens even door de basis rub van Steven R gerold (erg lekker ook trouwens), en vervolgens de bacon eromheen gedraaid.

Na 1 1/2 uur even in de Frambozenjam/Balsamico/Knoflook/ Chipotle Tabasco sauce/  (bij gebrek aan Chipotle in Adobo sauce)saus  :) gedipt, om vervolgens nog zo'n 1/2 uurtje terug op de bbq mogen.

mg82221.jpg

mg82391.jpg


Gevulde Snoeppaprika's (echt een aanrader)
De ene helft met het gehakt mengsel (voor mij)
En de ander helft met een rijst/ kip mengsel (voor mijn Duifje, zie ingredienten onder)

De verhoudingen heb ik op gevoel gedaan.
kippengehakt of 1 kipfilet (zeer fijn gesneden)
1 kopje rijst
1 teentje knoflook
1 lenteui / bosui (ringetjes)
1 theelepel kerrie
1 halve theelepel komijn
olijfolie
zout
peper
mg82181.jpg

mg82141.jpg

mg82431.jpg

mg82451.jpg


Gevulde courgette
Weer een met hetzelfde gehakt, en een met de rijst.
Die met de rijst was wel zoals eigenlijk verwacht wat te droog (maar goed, ik wilde wat variatie voor mijn meissie maken)
Die met gehakt was erg goed bevallen. :)
mg82261ac.jpg

mg82311.jpg


De basis kipfilets waren trouwens voor de "spannende spruitenstampot", de volgende dag

Steven Raichlen's Smoke Roasted Pears
En als laatste het toetje (eigenlijk het ik liever vlees als toetje, maar goed, het idee, en het maken is leuk)
Helaas waren de peren niet rijp genoeg(achteraf gezien), waardoor het resultaat te wensen over liet.  :(
Maar goed niet geschoten is altijd mis toch  ;)

Ingredienten:
4 grote rijpe peren (hier ging het al fout  :-[)
1/2 Citroen
1 pakje roomkaas, op kamer temperatuur
3 EL bruine suiker
1 EL gekonfijte gember (Candied ginger)
1/2 TL citroen rasp
1/2 TL kaneel
1/4 TL nootmuskaat
1/2 TL gemalen kruidnagels
2 TL Poire William eau de vie (had ik niet in huis)
1 TL vanille extract
1/4 kopje gehakte walnoten
Optioneel vanille ijs

mg82331.jpg

mg82531.jpg

 
Dat ziet er allemaal super uit 8)
Je bent lekker inde weer geweest...

Jammer van de peren, maar volgende keer gewoon beter.
 
Dat zier er allemaal goed uit,en wat een lekkere ballen heb jij.
 
Jij bent goed bezig geweest zeg!
 
Lekker, lekker
 
Pracht reportage en alles mooi gemaakt. Peren met de juiste rijpheid zijn helaas niet altijd even makkelijk te vinden
 
Heerlijk allemaal, jammer van die peren! Die puntpaprika's zijn trouwens wel heel erg mooi zo :D
 
je bent weer verschrikkelijk lekker bezig geweest, die paprika's en peren staan bij deze op mijn lijstje
 
thx, die gaan op mijn lijstje! het zijn toch ook de bijgerechtjes die een mooie bbq avond compleet maken
 
Terug
Bovenaan Onderaan