Beef en Steak

Die kip in tortillia

 
 
 
 
 

structor

BBQ Junkie
Berichten
6.637
Ik moest van mijn dochters gister weer die kip in tortilla gaan maken. Die kip in tortilla is een experimentje van een week of 4 geleden. Ik had deze alleen nooit gepost, dus niet gebeurd. Het experimentje is eigenlijk heel simpel van alle steven&me 's pik je leuke dingen op, die je later weer kunt gebruiken. De kip marinade heb ik echt geen idee waar die vandaan komt, maar hij valt prima bij de kindertjes Structor.

Zie hier de ingredienten van de kip marinade + de kip.

20131123-_MG_0305.jpg


Vervolgens in onderstaande verhouding door elkaar husselen:
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels olijfolie, extra-virgin
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels Dijon mosterd
1 theelepel komijnpoeder
2 teentjes knoflook, fijngehakt
0,5 theelepel versgemalen zwarte peper

Ik doe dat meteen in zo'n fijne sealbag van de ikea tegelijkertijd met de kip. Geheel zo'n 4 uurtjes wegstoppen in de koelkast. Dan zo'n 20 minuutjes indirect.

20131123-_MG_0320.jpg


Je maakt er dan nog wat chimmichurrie en pico de gallo bij en mikt nog wat sla / mais / zure room etc in bakjes.

20131123-_MG_0317.jpg


Vervolgens kan iedereen dan zelf bepalen hoe zijn / haar tortilla er uit gaat zien, mijne zag er zo uit (en wilde natuurlijk met moeite dicht):

20131123-_MG_0322.jpg


Ik heb geheel nu zo'n 3 keer gemaakt en alle keren varieer ik nog een beetje met de kip marinade (eerst had ik er nog chili poeder bij, werd hier niet gewaardeerd) het recept is nog niet helemaal af, maar ik vond het toch leuk om deze even te delen. Als je nog leuke tips hebt wat ik zou kunnen veranderen hoor ik ze graag!
 
Lekker!! Ik zou er zelf guacamole bij maken ipv de pico de gallo, maar h?, that's me
 
Gaat vanavond gebeuren!! Lekkerrrr!!! :D
 
Ik verbaas me dan juist weer over de combi indisch aandoende marinade ( door de soja, die denk ik dominant is) en de mexicaanse bijlages. Ik snap wel dat de kids het lekker vinden, zoet en zoet. En het ziet er ook erg leuk uit Emiel, tortilla's of wraps doen het altijd goed.
 
Kip met een jasje, ziet er lekker uit!
 
Dominique zei:
Ik verbaas me dan juist weer over de combi indisch aandoende marinade ( door de soja, die denk ik dominant is) en de mexicaanse bijlages. Ik snap wel dat de kids het lekker vinden, zoet en zoet. En het ziet er ook erg leuk uit Emiel, tortilla's of wraps doen het altijd goed.
Ik had ook wat moeite om het op te schrijven, want het ziet er uit als een ratjetoe van ingredienten. Gek genoeg werkt het wel goed en is de soja niet zo dominant, de komein is wat mij betreft de meest dominante.  Het is idd afgestemd op de kindertjes.

noskos zei:
Lekker!! Ik zou er zelf guacamole bij maken ipv de pico de gallo, maar h?, that's me
Is ook een goed idee (alhoewel ik de enige afnemer in huis zou zijn, maar dat ben ik ook van de pico de gallo).
 
Als het werkt, werkt het Emiel. En het is wel zo prettig als het geboefte opeet wat je gemaakt hebt. Maar dat is mijn idee. Jatochnietdan.
 
Dank voor het delen; staat op de todo lijst
 
lekker Emiel, zou het zo willen proberen
 
Terug
Bovenaan Onderaan