- Berichten
- 1.243
Diamanthaas spiesjes met Noskos The Beef marinade!
Onlangs een flink aantal Diamanthaasjes meegekregen bij Beef, Beer & BBQ en daar lekker mee aan de slag gegaan. Als eerste Diamanthaas in zijn geheel en daarna aan de slag met diamanthaas spiesjes.
Voor de marinade wilde ik iets anders dan anders doen en daarom besloten om een koffie marinade te maken met The Beef rub van @noskos

Wat heb je nodig?
- 1 stuks Diamanthaas
- 1 eetlepel Noskos The Beef
- 2 scheutjes Olijfolie
- 1/2 theelepel Gerookte paprika
Instructies
- Leg de diamanthaas op de snijplank en loop de diamanthaas met je uitbeenmes langs op vliesjes en/of stukjes vet. Snij vervolgens met je koksmes de diamanthaas in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
1 stuks Diamanthaas - Leg deze plakjes in een kom en voeg daar de Noskos the Beef, Gerookte paprika en olijfolie toe en mix alles goed door. Zet dit vervolgens 1 uur afgedekt in de koelkast.
1 eetlepel Noskos The Beef, 2 scheutjes Olijfolie, 1/2 theelepel Gerookte paprika - Start ondertussen de BBQ op en maak een directe en indirecte opstelling. Week ondertussen de houten spiesjes in een bakje met water
- Haal het vlees uit die koelkast en rijg de diamanthaas op de spiesjes. Uit 1 diamanthaas haal je ongeveer 4 spiesjes met 3 plakjes.
- Leg vervolgens de spiesjes eerst 10 minuten indirect op de BBQ, meet de spiesjes en bij zo'n 40 graden grill je ze 1 minuut per kant boven de hete kolen af.
- Hierdoor hou je lekkere spiesjes met een grillstreepje over met nog een malse binnenkant en krokante buitenkant!
Eet smakelijk!



