- Berichten
- 3.379
De laatste weken een beetje druk geweest met van alles, en daarom niet zo veel tijd gehad om het e.e.a. te posten.
Ik hoop dat ik er een aantal in kan halen.
Hierbij de eerste.
Een aantal hadden het al via fb meegemaakt, ik dacht een diamanthaas te hebben gemaakt, maar dat bleek achteraf een bavette te zijn.
Gevalletje verkeerde pakje ontdooid, en omdat ik beide nog niet eerder had gemaakt, kon ik het verschil niet onderscheiden.
Maar goed hier in 1x meteen de diamanthaas.
Op zich is de diamanthaas, niet zo heel bijzonder (behalve dat het wel een lekker stukje vlees is natuurlijk).
Ik ben er op zich ook niet zo van om dit soort vlees met meer te kruiden dan peper en zout, maar ja je wilt ook wel een afwisseling h?.
Ik heb een potje met een geheime rub, en deze is zelfs zo geheim, dat ik het ook niet meer weet.
Ik heb ooit eens een potje basis rub gemaakt, van een aantal meest gebruikt ingredi?nten.
? 2 el paprika poeder
? 1 el knoflook poeder
? 1 el uien poeder
? 1/2 el zout (naar eigen smaak)
? 1/2 el bruine suiker
? 1 tl chili poeder (voor een pitje)
? 1 tl venkel poeder (als extra smaakmaker)
Toen de bodem in zicht was (met nog zo'n 2 cm over), heb ik er weer een aantal van bovenstaande ingredi?nten ingedaan, maar dan ik een iets andere verhouding, maar ook met 1 ander ingredi?nt.
Door op deze manier door te gaan, evolueert dit potje rub in de loop der tijd, en heb ik altijd wel een potje rub welke anders is dan dat deze was.
En das leuk voor de afwisseling.
En mocht het niet meer lekker zijn, dan begin ik toch gewoon weer opnieuw
Hieronder de diamanthaas.
Samen met een Aji (Colombiaanse salsa)
Mocht je meer details willen, neem dan een kijkje op mijn blog.
Mac
Ik hoop dat ik er een aantal in kan halen.
Hierbij de eerste.
Een aantal hadden het al via fb meegemaakt, ik dacht een diamanthaas te hebben gemaakt, maar dat bleek achteraf een bavette te zijn.
Gevalletje verkeerde pakje ontdooid, en omdat ik beide nog niet eerder had gemaakt, kon ik het verschil niet onderscheiden.

Maar goed hier in 1x meteen de diamanthaas.

Op zich is de diamanthaas, niet zo heel bijzonder (behalve dat het wel een lekker stukje vlees is natuurlijk).
Ik ben er op zich ook niet zo van om dit soort vlees met meer te kruiden dan peper en zout, maar ja je wilt ook wel een afwisseling h?.
Ik heb een potje met een geheime rub, en deze is zelfs zo geheim, dat ik het ook niet meer weet.
Ik heb ooit eens een potje basis rub gemaakt, van een aantal meest gebruikt ingredi?nten.
? 2 el paprika poeder
? 1 el knoflook poeder
? 1 el uien poeder
? 1/2 el zout (naar eigen smaak)
? 1/2 el bruine suiker
? 1 tl chili poeder (voor een pitje)
? 1 tl venkel poeder (als extra smaakmaker)
Toen de bodem in zicht was (met nog zo'n 2 cm over), heb ik er weer een aantal van bovenstaande ingredi?nten ingedaan, maar dan ik een iets andere verhouding, maar ook met 1 ander ingredi?nt.
Door op deze manier door te gaan, evolueert dit potje rub in de loop der tijd, en heb ik altijd wel een potje rub welke anders is dan dat deze was.
En das leuk voor de afwisseling.
En mocht het niet meer lekker zijn, dan begin ik toch gewoon weer opnieuw

Hieronder de diamanthaas.



Samen met een Aji (Colombiaanse salsa)

Mocht je meer details willen, neem dan een kijkje op mijn blog.
Mac