Beef en Steak

De viral suikerbrood smashburger

 
 

Sabine

Stoker
Berichten
314
Weer een spontane actie vanavond…
Er lag nog een stuk suikerbrood op de aanrecht en dat bracht me op het idee van een burger die ik op Instagram langs zag komen bij @snackspert. En waarom in Friesland in de rij gaan staan als de bbq in de achtertuin staat. 😃

Eigenlijk had ik alles wel voor deze virale burger wel in huis behalve de samurai saus. Maar een snelle Google-actie bood daar de oplossing voor, dus zelf gemaakt.

IMG_0605.jpeg


In de keuken heb ik de uien in wat olie en boter en met een snufje zout laten karameliseren.
Ondertussen de samuraisaus gemaakt met de ingrediënten op de foto.

IMG_0606.jpeg


De bbq was inmiddels al een heel eind op temperatuur dus toen door met het roosteren van de plakken suikerbrood. Deze moesten het ‘broodje’ van de burger worden.

Daarna de smashburgers geplet, gekeerd en af laten bakken met wat kaas erop.

IMG_0607.jpeg


En toen was het tijd om te bouwen:
Suikerbrood, saus, burger met kaas, uitjes, burger met kaas, saus en tot slot nog een plak suikerbrood.
Conclusie: onmogelijk om te eten maar echt heerlijk!

#snackspertmademedoit 😜

IMG_0608.jpeg


En daarna nog een lekker affogato toe!


Ps de credits voor het idee van de burger gaan uiteraard naar snackbar de Kolk in Sneek
 
Laatst bewerkt:
Ziet er goed uit. De combinatie van suikerbrood met burger klinkt mij nog niet direct als erg lekker in de oren, maar misschien is het zoiets wat je gewoon een keer moet proberen.

Je kunt trouwens ook gelijk meedoen met de fotowedstrijd, want ik denk dat Grutte Pier dit ook wel lust!
 
Ziet er goed uit. De combinatie van suikerbrood met burger klinkt mij nog niet direct als erg lekker in de oren, maar misschien is het zoiets wat je gewoon een keer moet proberen.

Je kunt trouwens ook gelijk meedoen met de fotowedstrijd, want ik denk dat Grutte Pier dit ook wel lust!
Oh dat is wel een goeie… ik ga even kijken 😃
Oh en de combinatie doet het verbazingwekkend goed!
 
Laatst bewerkt:
Leuk gemaakt! Interessante combinatie.
Moeten we hier ook eens proberen.
 
Kan me nog niet echt voorstellen dat het suikerbrood lekker werkt met vlees, maar het ziet er goed uit.

Zijn die domes nu echt de moeite waard om over een burger te plaatsen?
 
Kan me nog niet echt voorstellen dat het suikerbrood lekker werkt met vlees, maar het ziet er goed uit.

Zijn die domes nu echt de moeite waard om over een burger te plaatsen?
Ach… je kunt goed zonder maar de kaas smelt net ff wat sneller. Ik gebruik ze soms ook om iets op een bord warm te houden.

Wij vonden de combi zoet, hartig en wat pittig echt lekker…
 
Haha, die combi! 🙈
Dat zal er zo eentje zijn om ‘gewoon eens te proberen’. Maar op voorhand zou ik het nooit hebben uitgezocht. Leuk experiment 😁👍🏻
 
Dit lijkt me wel lekker Sabine!
Vooral het zoeten van het suikerbrood in combinatie met een burger lijkt me lekker!

Ik heb ooit eens een Cronut Brisket Burger gemaakt en dat vond ik ook echt lekker.
 
Kan me nog niet echt voorstellen dat het suikerbrood lekker werkt met vlees, maar het ziet er goed uit.

Er zijn mensen die rozijnenbrood eten met salami bijvoorbeeld. Zoet met iets anders kan dikwijls wel werken. Tevens zijn de meeste hamburgerbroodjes die je koopt flink gezoet. Dus lijkt met nog niet zo gek. Hier neem ik altijd pistolets als we hamburgers maken, die zachte broodjes zeggen me echt niks maar dat is mjin mening. Ben nu aan het testen met zelf broodjes te maken.

Kaas met confituur werkt ook bijvoorbeeld voor velen of salami met confituur. Choco met salami heb ik ooit gehoord ... daar pas ik echt wel voor.
 
Kaas met confituur werkt ook bijvoorbeeld voor velen of salami met confituur. Choco met salami heb ik ooit gehoord ... daar pas ik echt wel voor.
Ik eet zo nu en dan een boterham met hagelslag en mosterd 😅

Klinkt belachelijk maar het is echt lekker 😋
 
Ik heb ooit is een burger gemaakt op een donut, Naar recept van de grote meester van dit forum zelf @noskos, belachelijk lekker gewoon
Dus ik snap zeer goed dast deze burger heerlijk moet zijn geweest!

 
Er zijn mensen die rozijnenbrood eten met salami bijvoorbeeld. Zoet met iets anders kan dikwijls wel werken. Tevens zijn de meeste hamburgerbroodjes die je koopt flink gezoet. Dus lijkt met nog niet zo gek. Hier neem ik altijd pistolets als we hamburgers maken, die zachte broodjes zeggen me echt niks maar dat is mjin mening. Ben nu aan het testen met zelf broodjes te maken.

Kaas met confituur werkt ook bijvoorbeeld voor velen of salami met confituur. Choco met salami heb ik ooit gehoord ... daar pas ik echt wel voor.
Ja dat dus… chicken & wafels is ook zo’n zoet/hartig combi.
En hier eten ze altijd stroop op hun boterham met kaas of kaas op een krentenbol.
Ach ieder zijn meug… ik vond het iig een leuke om uit te proberen en wij vonden hem lekker 😊
 
Terug
Bovenaan Onderaan