- Berichten
- 314
Weer een spontane actie vanavond…
Er lag nog een stuk suikerbrood op de aanrecht en dat bracht me op het idee van een burger die ik op Instagram langs zag komen bij @snackspert. En waarom in Friesland in de rij gaan staan als de bbq in de achtertuin staat.
Eigenlijk had ik alles wel voor deze virale burger wel in huis behalve de samurai saus. Maar een snelle Google-actie bood daar de oplossing voor, dus zelf gemaakt.
In de keuken heb ik de uien in wat olie en boter en met een snufje zout laten karameliseren.
Ondertussen de samuraisaus gemaakt met de ingrediënten op de foto.
De bbq was inmiddels al een heel eind op temperatuur dus toen door met het roosteren van de plakken suikerbrood. Deze moesten het ‘broodje’ van de burger worden.
Daarna de smashburgers geplet, gekeerd en af laten bakken met wat kaas erop.
En toen was het tijd om te bouwen:
Suikerbrood, saus, burger met kaas, uitjes, burger met kaas, saus en tot slot nog een plak suikerbrood.
Conclusie: onmogelijk om te eten maar echt heerlijk!
#snackspertmademedoit
En daarna nog een lekker affogato toe!
Ps de credits voor het idee van de burger gaan uiteraard naar snackbar de Kolk in Sneek
Er lag nog een stuk suikerbrood op de aanrecht en dat bracht me op het idee van een burger die ik op Instagram langs zag komen bij @snackspert. En waarom in Friesland in de rij gaan staan als de bbq in de achtertuin staat.

Eigenlijk had ik alles wel voor deze virale burger wel in huis behalve de samurai saus. Maar een snelle Google-actie bood daar de oplossing voor, dus zelf gemaakt.
In de keuken heb ik de uien in wat olie en boter en met een snufje zout laten karameliseren.
Ondertussen de samuraisaus gemaakt met de ingrediënten op de foto.
De bbq was inmiddels al een heel eind op temperatuur dus toen door met het roosteren van de plakken suikerbrood. Deze moesten het ‘broodje’ van de burger worden.
Daarna de smashburgers geplet, gekeerd en af laten bakken met wat kaas erop.
En toen was het tijd om te bouwen:
Suikerbrood, saus, burger met kaas, uitjes, burger met kaas, saus en tot slot nog een plak suikerbrood.
Conclusie: onmogelijk om te eten maar echt heerlijk!
#snackspertmademedoit

En daarna nog een lekker affogato toe!
Ps de credits voor het idee van de burger gaan uiteraard naar snackbar de Kolk in Sneek
Laatst bewerkt: