- Berichten
- 1.935
Al vele jaren zie ik de ballen van Frits langskomen, en tot mijn spijt had ik deze nog nooit geproefd.
In de veronderstelling dat wij geen rookplankjes meer hadden, kwam mijn wederhelft met de mededeling dat wij die wel hebben.
Het bleek dat we nog 2 speciale plankjes hadden en een stapeltje gewone rookplankjes.
Deze 2 plankjes zijn het vuur nog bespaard gebleven, dus de gewone cederhoutenplankjes gebruikt.
De plankjes een paar uur in water laten weken, mais afbakbolletjes op de BBQ afgebakken, daarna de bacon op de BBQ.
500 gram HoH gehakt gekruid met Spareribkruiden van Verstegen en 4 ballen gedraaid van elk 125 gram.
Rauwe ui door het gehakt vind ik niet lekker, die worden niet gaar, dus ala Frits schijven ui op de BBQ gegaard aan een stokkie, ik heb zoete uien gebruikt.
Cocktail saus zelf gemaakt naar traditioneel huisrecept. de rokende ballen van Frits gelakt met een blend van Blues Hog BBQ sauce, Blues Hog Red Tennessee en frambozenjam. Plakjes nepkaas erop, die stiekem toch erg lekker zijn.
Aangezien de Ballen van Frits weinig groente bevatten, @Barbeknoei moest het geheel een beetje worden aangekleed in de vorm van een heerlijk spitskoolsalade
(Spitskool, mosterd, azijn, suiker, olie, rozijnen, appel, KAAS en wortel)
Wat vonden we ervan, de rokende ballen van Frits zijn een blijvertje
Een heerlijk broodje Bal, met een goede BBQ smaak, we hebben echt genoten van de ballen van Frits.
Voor mij de volgende keer een plakkie extra kaas en wat meer ui.
In de veronderstelling dat wij geen rookplankjes meer hadden, kwam mijn wederhelft met de mededeling dat wij die wel hebben.

Het bleek dat we nog 2 speciale plankjes hadden en een stapeltje gewone rookplankjes.
Deze 2 plankjes zijn het vuur nog bespaard gebleven, dus de gewone cederhoutenplankjes gebruikt.
De plankjes een paar uur in water laten weken, mais afbakbolletjes op de BBQ afgebakken, daarna de bacon op de BBQ.
500 gram HoH gehakt gekruid met Spareribkruiden van Verstegen en 4 ballen gedraaid van elk 125 gram.
Rauwe ui door het gehakt vind ik niet lekker, die worden niet gaar, dus ala Frits schijven ui op de BBQ gegaard aan een stokkie, ik heb zoete uien gebruikt.
Cocktail saus zelf gemaakt naar traditioneel huisrecept. de rokende ballen van Frits gelakt met een blend van Blues Hog BBQ sauce, Blues Hog Red Tennessee en frambozenjam. Plakjes nepkaas erop, die stiekem toch erg lekker zijn.
Aangezien de Ballen van Frits weinig groente bevatten, @Barbeknoei moest het geheel een beetje worden aangekleed in de vorm van een heerlijk spitskoolsalade
(Spitskool, mosterd, azijn, suiker, olie, rozijnen, appel, KAAS en wortel)
Wat vonden we ervan, de rokende ballen van Frits zijn een blijvertje

Een heerlijk broodje Bal, met een goede BBQ smaak, we hebben echt genoten van de ballen van Frits.
Voor mij de volgende keer een plakkie extra kaas en wat meer ui.