Het was gisteren eindelijk zo ver 8)
De maiden trip van men GBS.
Ik vond de BBQ zeer geslaagd maar heb het meer high en fast moeten doen dan low en slow :-[
Bij het in gang steken van de BBQ deze indirect ingedeeld - met de bricettenhouders van weber en druippan met water in - schoot de temp meedogenloos naar 250gr. En deze was met geen meter aan te passen.
Ik kreeg de temperatuur helemaal niet naar beneden. Zuurstoftoevoer beneden was helemaal dicht. Ben zelfs met een waterbenevelaar beginnen spuiten maar niets hielp.
BBQ aangezet om 17h30 en om 19h dan maar besloten om op hoge temp te bakken...
Wanneer alles klaar was heb ik rond 20h de rooster volledig afesloten dan, dus die ook in de dome om de BBQ te doven en wanneer we gingen slapen om 24h stond deze nog mooi op 130gr ???
Heeft iemand tips om een lage temperatuur te krijgen in die weber?
Bricetten waren van Weber - Long Lasting. Deze zaten bij mijn chimney starter, maar ik heb al coco bricetten gekocht als vervanging.
Een volledige chimney gestart, dat is ongeveer 2kg denk ik.
Als ik info vergeten ben, let me know!
A virgin weber: ;D
De maiden trip van men GBS.
Ik vond de BBQ zeer geslaagd maar heb het meer high en fast moeten doen dan low en slow :-[
Bij het in gang steken van de BBQ deze indirect ingedeeld - met de bricettenhouders van weber en druippan met water in - schoot de temp meedogenloos naar 250gr. En deze was met geen meter aan te passen.
Ik kreeg de temperatuur helemaal niet naar beneden. Zuurstoftoevoer beneden was helemaal dicht. Ben zelfs met een waterbenevelaar beginnen spuiten maar niets hielp.
BBQ aangezet om 17h30 en om 19h dan maar besloten om op hoge temp te bakken...
Wanneer alles klaar was heb ik rond 20h de rooster volledig afesloten dan, dus die ook in de dome om de BBQ te doven en wanneer we gingen slapen om 24h stond deze nog mooi op 130gr ???
Heeft iemand tips om een lage temperatuur te krijgen in die weber?
Bricetten waren van Weber - Long Lasting. Deze zaten bij mijn chimney starter, maar ik heb al coco bricetten gekocht als vervanging.
Een volledige chimney gestart, dat is ongeveer 2kg denk ik.
Als ik info vergeten ben, let me know!
A virgin weber: ;D
