BasBQ
Beef en Steak

De krokusvakantie eindigt met pizza!!!

 
 

Caspar

Kooltjesharker
Berichten
209
Al een tijdje baalde ik er van dat mijn deeg steeds kromp nadat ik het uitgerold had. Sterker, ik moest het uitrollen om voldoende oppervlakte te krijgen. En gisteren vond ik op een ander forum het antwoord. Teveel gluten door te lang kneden.
Vandaag aan de gang met het deeg. Niet een dag van tevoren, maar twee uur. Niet tien minuten tot een kwartier kneden, maar zo kort mogelijk.

5d68807ea509370185e6c1abdc8c5603.jpg


Een uurtje laten rijzen/rijpen, daarna nogmaals kort gekneed en in bollen verdeeld van 170 Gr. Saus gemaakt, simpel tomaat ui knoflook, olijfolie en wat balsamico.

Hout klein gehakt en de Q gestart

86f6b38d4f2b6e2b11351ec242c86760.jpg


Begonnen met een pizza Bianco (olijfolie, rozemarijn en zout) bij de borrel. En daarna alle soorten kaas voorbij laten komen.

Resultaat was geweldig. Pizza's krompen amper en waren goed handelbaar. Weer veel geleerd.

55c366e45b0f498840f9fa6e2e4dcd71.jpg
 
Pizza; altijd +1
 
Lekker!
 
Lekker Pizza!
 
Lekker, heb je ook nog foto's van de pizza's?
 
Terug
Bovenaan Onderaan