- Berichten
- 1.437
Had ze al vaak zien opduiken die Ballen van Frits, hier op het forum, op Facebook, op YouTube,...
Die ballen zijn echt alomtegenwoordig, ....
Was gisteren in een winkel en ze had rundsgehakt in aanbieding, dus niet lang getwijfeld en een voorraadje ingeslagen.
Thuisgekomen vroeg vrouwlief wat mijn plannen waren, waarop ik naar alle eerlijkheid antwoordde 'De Ballen van Frits´. Waarop zij me heel verbaasd aankeek en vroeg: "De wat...?"
Hierop antwoordde ik opnieuw: "De Ballen van Frits. Je zal wel zien en proeven."
Even een fotogeniek momentje van de ingrediënten:
Na het fijnsnipperen van de rode ui en het mengen met rub en met het gehakt werd het tijd om de Q aan te steken en te genieten van een biertje om het weekend in te zetten.
Collective Arts Brewing Origin of Darkness with Maple Syrup & Walnuts. Een olieachtige, intens zwarte imperial stout, rijpte eerst op bourbon vaten en vervolgens op esdoornsiroop vaten.
Zo had ik ook nog iets te doen, wanneer de Ballen tussen de Q lagen.
Na het insmeren met barbecuesaus (Sweet Baby Ray´s -The Original)
In één bal toch ff een probe gestoken om de garing op te volgen.
Intussen nog even naar binnen om een cocktailsaus in mekaar te knutselen.
De Arran Barrel Reserve op 43% was de eerste vrij gewone whisky die ik in mijn kast in het vizier kreeg, voor de rest staat er vrij veel peated of cask strength in mijn whiskykast.
Het werd weer tijd om Frits´ Ballen nog wat aandacht te schenken in de vorm van nog een laagje barbecuesaus en een plakje kaas.
Het deksel nog even toe om de kaas te laten smelten, volgende keer ga ik toch voor echte kaas. Vond deze net wat teveel gesmolten
Het werd tijd om een broodje te monteren.
De whisky cocktailsaus was voortreffelijk en in combinatie met de Ballen van Frits en wat gebakken bacon een ware smaaksensatie tussen het toch wat te grote broodje.
De grootte van Frits´ Ballen was lichtjes overschat
Uiteindelijk had iedereen een mond vol Ballen Frits en iedereen heeft er van genoten.
Alweer een gerechtje kunnen schrappen van de To-Q-lijst en meteen toegevoegd aan de 'Repeat-lijst'.
Die ballen zijn echt alomtegenwoordig, ....
Was gisteren in een winkel en ze had rundsgehakt in aanbieding, dus niet lang getwijfeld en een voorraadje ingeslagen.
Thuisgekomen vroeg vrouwlief wat mijn plannen waren, waarop ik naar alle eerlijkheid antwoordde 'De Ballen van Frits´. Waarop zij me heel verbaasd aankeek en vroeg: "De wat...?"
Hierop antwoordde ik opnieuw: "De Ballen van Frits. Je zal wel zien en proeven."
Even een fotogeniek momentje van de ingrediënten:
Na het fijnsnipperen van de rode ui en het mengen met rub en met het gehakt werd het tijd om de Q aan te steken en te genieten van een biertje om het weekend in te zetten.
Collective Arts Brewing Origin of Darkness with Maple Syrup & Walnuts. Een olieachtige, intens zwarte imperial stout, rijpte eerst op bourbon vaten en vervolgens op esdoornsiroop vaten.
Zo had ik ook nog iets te doen, wanneer de Ballen tussen de Q lagen.
Na het insmeren met barbecuesaus (Sweet Baby Ray´s -The Original)
In één bal toch ff een probe gestoken om de garing op te volgen.
Intussen nog even naar binnen om een cocktailsaus in mekaar te knutselen.
De Arran Barrel Reserve op 43% was de eerste vrij gewone whisky die ik in mijn kast in het vizier kreeg, voor de rest staat er vrij veel peated of cask strength in mijn whiskykast.
Het werd weer tijd om Frits´ Ballen nog wat aandacht te schenken in de vorm van nog een laagje barbecuesaus en een plakje kaas.
Het deksel nog even toe om de kaas te laten smelten, volgende keer ga ik toch voor echte kaas. Vond deze net wat teveel gesmolten
Het werd tijd om een broodje te monteren.
De whisky cocktailsaus was voortreffelijk en in combinatie met de Ballen van Frits en wat gebakken bacon een ware smaaksensatie tussen het toch wat te grote broodje.
De grootte van Frits´ Ballen was lichtjes overschat

Uiteindelijk had iedereen een mond vol Ballen Frits en iedereen heeft er van genoten.
Alweer een gerechtje kunnen schrappen van de To-Q-lijst en meteen toegevoegd aan de 'Repeat-lijst'.