- Berichten
- 344
Een week geleden heb ik mij voor het eerst gewaagd aan beer can chicken.
Naar recept van Het Vuur de Baas, zo letterlijk mogelijk opgevolgd.
De zaterdag ervoor een mooi kippetje (Gildehoen) opgepikt bij de Hanos, 's avonds gelijk de brine gemaakt. Af laten koelen en zondag de kip er in.
Maandag er uit gehaald, kip afgedroogd en het vel losgehaald. Zat een klein scheurtje in vanwege mijn grote handen, dat dichtgenaaid met een mini bbqspies (eindelijk kon ik die een keer nuttig gebruiken).
Toen de kip op een rackje laten drogen in de koelkast.
Op de dag zelf moest ik nog bedenken hoe ik de boel lang en stabiel op 180-195 kon gaan houden, tussen de buien door nog wel, wat een takkeweer was het. Uiteindelijk bedacht ik me dat ik de kolen buiten de ring om kon gooien en de kip daar dan in het midden van.
Dat pakte goed uit dus dat ga ik vaker zo doen.
Na een kleine 5 kwartier was de borst op 74 graden en kondennwe aan tafel.
Nu heb ik vaker hele kip klaargemaakt maar nooit was ie zo lekker.
Van de restjes heb ik nog 3 broodjes pulled chicken gemaakt voor lunch de volgende dag (huid apart nog even crispy gebakken in de skillet), en van het karkas een lekkere bouillon getrokken, die staat nu in de vriezer. Heeft iemand daar ideëen voor die niet eindigen in soep?
Sent from my GM1913 using Tapatalk
Naar recept van Het Vuur de Baas, zo letterlijk mogelijk opgevolgd.
De zaterdag ervoor een mooi kippetje (Gildehoen) opgepikt bij de Hanos, 's avonds gelijk de brine gemaakt. Af laten koelen en zondag de kip er in.
Maandag er uit gehaald, kip afgedroogd en het vel losgehaald. Zat een klein scheurtje in vanwege mijn grote handen, dat dichtgenaaid met een mini bbqspies (eindelijk kon ik die een keer nuttig gebruiken).
Toen de kip op een rackje laten drogen in de koelkast.
Op de dag zelf moest ik nog bedenken hoe ik de boel lang en stabiel op 180-195 kon gaan houden, tussen de buien door nog wel, wat een takkeweer was het. Uiteindelijk bedacht ik me dat ik de kolen buiten de ring om kon gooien en de kip daar dan in het midden van.
Dat pakte goed uit dus dat ga ik vaker zo doen.
Na een kleine 5 kwartier was de borst op 74 graden en kondennwe aan tafel.
Nu heb ik vaker hele kip klaargemaakt maar nooit was ie zo lekker.
Van de restjes heb ik nog 3 broodjes pulled chicken gemaakt voor lunch de volgende dag (huid apart nog even crispy gebakken in de skillet), en van het karkas een lekkere bouillon getrokken, die staat nu in de vriezer. Heeft iemand daar ideëen voor die niet eindigen in soep?







Sent from my GM1913 using Tapatalk