BasBQ
Beef en Steak

De allerlekkerste beer can chicken

 
 
 

Dennis H

Stoker
Berichten
346
Een week geleden heb ik mij voor het eerst gewaagd aan beer can chicken.
Naar recept van Het Vuur de Baas, zo letterlijk mogelijk opgevolgd.

De zaterdag ervoor een mooi kippetje (Gildehoen) opgepikt bij de Hanos, 's avonds gelijk de brine gemaakt. Af laten koelen en zondag de kip er in.
Maandag er uit gehaald, kip afgedroogd en het vel losgehaald. Zat een klein scheurtje in vanwege mijn grote handen, dat dichtgenaaid met een mini bbqspies (eindelijk kon ik die een keer nuttig gebruiken).
Toen de kip op een rackje laten drogen in de koelkast.
Op de dag zelf moest ik nog bedenken hoe ik de boel lang en stabiel op 180-195 kon gaan houden, tussen de buien door nog wel, wat een takkeweer was het. Uiteindelijk bedacht ik me dat ik de kolen buiten de ring om kon gooien en de kip daar dan in het midden van.
Dat pakte goed uit dus dat ga ik vaker zo doen.
Na een kleine 5 kwartier was de borst op 74 graden en kondennwe aan tafel.
Nu heb ik vaker hele kip klaargemaakt maar nooit was ie zo lekker.

Van de restjes heb ik nog 3 broodjes pulled chicken gemaakt voor lunch de volgende dag (huid apart nog even crispy gebakken in de skillet), en van het karkas een lekkere bouillon getrokken, die staat nu in de vriezer. Heeft iemand daar ideëen voor die niet eindigen in soep?

23b271aa9ef562d600795ac3b331dc5a.jpg
726c291c0d52ec8cf9be3c69ee72d1f7.jpg
b9388e598c25354f69609aed0e8cad91.jpg
60ab4faff5458286564d3b1a157f8e48.jpg
ba8679332acfd011c653d42207a7058b.jpg
83ed13a78fef3200f81c17f543f08043.jpg
a2dc5d378c3277e0bcca9ad36e3db2be.jpg


Sent from my GM1913 using Tapatalk
 
Lekker hoor en gefeliciteerd met je sticker


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
schitterend. gefeliciteerd met je tokkie
alles van de bbq is altijd lekkerder
 
Lekkere chick. Die zal goed gesmaakt hebben. En alles van de kip goed gebruikt. Mooi werk top.
Gefeliciteerd met je tokkie.

De bouillon kun je eventueel gebruiken voor een injectie. Of basis voor een saus. Of als vocht dat je toedient in een stoofpot. Zoveel mogelijk met een goede bouillon.
 
Terug
Bovenaan Onderaan