Gebruik al jaren Black Ranch (BR) maar aangezien de kwaliteit wat minder werd (slechte kolen, teerlucht, zie diverse topics) eens een zak Dammers gehaald. Gezien de vele positieve reviews en de bekende naam had ik eigenlijk wel best wel verwachtingen maar na een halve zak valt het me echt vies tegen. Zal hieronder een lijstje geven van wat me tegen valt maar vroeg me af of ik de enige ben die er last van heeft of dat het gewoon eigenschappen van Dammers zijn.
1. Wordt niet zo heet als BR en het duurt veel langer voordat het op temperatuur is. Na het aansteken van een verse batch (alles schoongemaakt ervoor) duurde het sowieso al 2x zo lang als normaal voor de bbq de 400 aantikte (pizza's). Nadat ik de eerste pizza erop had gelegd kwam hij niet meer boven de 350 en na de 2e niet meer boven de 300. Met BR altijd voor minimaal een uur boven de 400 (niet getest hoe lang dit volgehouden kan worden).
2. Veel lastiger aan te maken met de looftlighter, denk dat ik de looftlighter minimaal 2x zo lang op de kolen moet houden.
3. Bij low en slow sessies schommelt de temperatuur ontzettend, eigenlijk de hele sessie moet ik elk half uur de schuiven aanpassen. Met Black Ranch 2x in het eerste uur en dan de hele dag stabiel.
4. Dammers gaat veel sneller op en door de as verstikken de onderliggende kolen lijkt het, dit houdt natuurlijk ook verband met de temperatuurschommelingen. Hierdoor is zelfs de bbq een keer helemaal uitgegaan toen ik een uurtje weg was, is me niet meer gebeurd de laatste 100 sessies...
5. Wellicht een beetje onzinnig maar waarom een papieren zak? Bij het neerzetten in de schuur haal je makkelijk de zijkant open en als je de zak optilt om kolen in je bbq te gieten moet je erg oppassen dat de zak niet scheurt. Dit is een beetje zeuren natuurlijk maar toch
1. Wordt niet zo heet als BR en het duurt veel langer voordat het op temperatuur is. Na het aansteken van een verse batch (alles schoongemaakt ervoor) duurde het sowieso al 2x zo lang als normaal voor de bbq de 400 aantikte (pizza's). Nadat ik de eerste pizza erop had gelegd kwam hij niet meer boven de 350 en na de 2e niet meer boven de 300. Met BR altijd voor minimaal een uur boven de 400 (niet getest hoe lang dit volgehouden kan worden).
2. Veel lastiger aan te maken met de looftlighter, denk dat ik de looftlighter minimaal 2x zo lang op de kolen moet houden.
3. Bij low en slow sessies schommelt de temperatuur ontzettend, eigenlijk de hele sessie moet ik elk half uur de schuiven aanpassen. Met Black Ranch 2x in het eerste uur en dan de hele dag stabiel.
4. Dammers gaat veel sneller op en door de as verstikken de onderliggende kolen lijkt het, dit houdt natuurlijk ook verband met de temperatuurschommelingen. Hierdoor is zelfs de bbq een keer helemaal uitgegaan toen ik een uurtje weg was, is me niet meer gebeurd de laatste 100 sessies...
5. Wellicht een beetje onzinnig maar waarom een papieren zak? Bij het neerzetten in de schuur haal je makkelijk de zijkant open en als je de zak optilt om kolen in je bbq te gieten moet je erg oppassen dat de zak niet scheurt. Dit is een beetje zeuren natuurlijk maar toch
