BigRedClassic
Tondelzoeker
- Berichten
- 23
Hi allemaal!
Ik heb net een nieuwe zak Dammers Marabu. Ik kreeg 't afgelopen zondag maar moeilijk aan onder een hoop geknetter en rook. Is dit normaal voor Marabu? Met zachtere houtskool heb ik hier nooit last van gehad en moest ik juist opletten dat de temperatuur niet te snel doorschoot. Hier leek de houtskool niet vooruit te branden en vloog het letterlijk om m'n oren!
Verder zat mn hele rooster onder de grijze as, alsof het als een fohn door de hele kamado werd geblazen, ondanks de platesetters die er in zaten. Ik heb dit nog nooit meegemaakt met houtskool eigenlijk.
Overigens was de Marabu eenmaal op temperatuur wel heel fijn. Heel stabiel en geen schommelingen, ook niet bij het deksel iets langer open. Nu alleen het proces van aandoen iets zien te stroomlijnen.
Benieuwd naar andere ervaringen met Marabu!
Ik heb net een nieuwe zak Dammers Marabu. Ik kreeg 't afgelopen zondag maar moeilijk aan onder een hoop geknetter en rook. Is dit normaal voor Marabu? Met zachtere houtskool heb ik hier nooit last van gehad en moest ik juist opletten dat de temperatuur niet te snel doorschoot. Hier leek de houtskool niet vooruit te branden en vloog het letterlijk om m'n oren!
Verder zat mn hele rooster onder de grijze as, alsof het als een fohn door de hele kamado werd geblazen, ondanks de platesetters die er in zaten. Ik heb dit nog nooit meegemaakt met houtskool eigenlijk.
Overigens was de Marabu eenmaal op temperatuur wel heel fijn. Heel stabiel en geen schommelingen, ook niet bij het deksel iets langer open. Nu alleen het proces van aandoen iets zien te stroomlijnen.
Benieuwd naar andere ervaringen met Marabu!