- Berichten
- 537
Voor ik het vergeet stel ik mezelf direct maar even voor B-)
Ik ben Peter, woonachtig omgeving Rotterdam, en, natuurlijk, liefhebber van het kneutproces.
Na een aantal jaren te hebben aangerommeld met een bouwmarkt Q, u weet wel, besloot ik dat het toch maar eens tijd werd om het een tikje serieuzer aan te pakken. Wat meer controle over het proces, de temperatuur enz.
Een klein beetje ingelezen in de materie van aanschaf en onlangs de knoop maar doorgehakt, mede door een leuk aanbieding bij een online shop, en een Weber One Touch Premium 47cm aangeschaft. Achteraf gezien had ik misschien beter de 57cm kunnen nemen omdat die op termijn meer mogelijkheden biedt met hulpstukken, maar ik had het idee dat 47cm voor twee personen (meer mensen zullen het niet veel vaker zijn) voldoende was. En ach, de komende tijd (jaren?) kan ik hier denk ik prima mee vooruit om het kneuten wat beter onder de knie te krijgen en daarna zien we wel weer.
Gisteren was het hier eindelijk redelijk weer, en droog, en kon ik voor de eerste keer even met de Weber spelen. Begonnen met wat simpele dingen, hamburger, schouderkarbonade en saucijsjes, en al smaakte het allemaal wel goed, was ik toch wel redelijk teleurgesteld dat ik de temperatuur voor geen meter kon regelen zoals ik wilde (170-200 graden voor genoemd vleesch).
Maar dat zullen ongetwijfeld beginnersperikelen zijn (met de bouwmarkt Q heb je niet eens een thermometer dus ging het daar waarschijnlijk net zo goed fout maar zag ik het niet
) en op dit forum hoop ik ook veel te leren. Ik zal een apart draadje starten met mijn eerste teleurstelling zodat ik dat niet in de voorstelronde prop 
Ook een beetje getwijfeld of ik nu lid moest worden van bbqforum of dit forum en maar besloten het hier te proberen in de hoop dat er genoeg te leren is voor beginners en hulp te vinden in het oplossen en voorkomen van fouten en problemen.
Ik ben Peter, woonachtig omgeving Rotterdam, en, natuurlijk, liefhebber van het kneutproces.
Na een aantal jaren te hebben aangerommeld met een bouwmarkt Q, u weet wel, besloot ik dat het toch maar eens tijd werd om het een tikje serieuzer aan te pakken. Wat meer controle over het proces, de temperatuur enz.
Een klein beetje ingelezen in de materie van aanschaf en onlangs de knoop maar doorgehakt, mede door een leuk aanbieding bij een online shop, en een Weber One Touch Premium 47cm aangeschaft. Achteraf gezien had ik misschien beter de 57cm kunnen nemen omdat die op termijn meer mogelijkheden biedt met hulpstukken, maar ik had het idee dat 47cm voor twee personen (meer mensen zullen het niet veel vaker zijn) voldoende was. En ach, de komende tijd (jaren?) kan ik hier denk ik prima mee vooruit om het kneuten wat beter onder de knie te krijgen en daarna zien we wel weer.
Gisteren was het hier eindelijk redelijk weer, en droog, en kon ik voor de eerste keer even met de Weber spelen. Begonnen met wat simpele dingen, hamburger, schouderkarbonade en saucijsjes, en al smaakte het allemaal wel goed, was ik toch wel redelijk teleurgesteld dat ik de temperatuur voor geen meter kon regelen zoals ik wilde (170-200 graden voor genoemd vleesch).
Maar dat zullen ongetwijfeld beginnersperikelen zijn (met de bouwmarkt Q heb je niet eens een thermometer dus ging het daar waarschijnlijk net zo goed fout maar zag ik het niet


Ook een beetje getwijfeld of ik nu lid moest worden van bbqforum of dit forum en maar besloten het hier te proberen in de hoop dat er genoeg te leren is voor beginners en hulp te vinden in het oplossen en voorkomen van fouten en problemen.