- Berichten
- 496
Forummers,
Gister een lekker dagje volgeplant achter de bbq.
Vrienden en familie uitgenodigd, nodige alcohische versnaperingen ingeslagen, muziekje erbij, vuurkorf aan... je kent het wel.
Ook voor het eerst de Kamado Joe gebruikt voor spareribs.
Op het menu:
Kippenvleugels
Spareribs
Fatty
Kippenvleugels gerubt met a touch of sweet. Bedoeling was om af te lakken met de Ray?s buffalo wing saus.
Gelukkig vooraf geproeft; het leek wel aangemaakte azijn. Geen saus dus... marinade misschien? Bij de kipvleugels gegooit en een uurtje laten marineren. Uurtje indirect op 160 graden, kort afgegrild en nog een kwariertje indirect, afgelakt met Bullseye Original saus.
Spareribs van de slager, mooi bevleesd. 3-2-1 was te lang, dus gekozen voor 2-2,5-0,5 voor lekker fall of the bone ribs. Gerubt met memphis dry rub en afgelakt met bullseye whiskey saus, honing en bruine suiker.
Fatty van half om halfgehakt, gevuld met kaas en ui.
De Joe opgestookt met Black Ranch Argentina. Mooi huitskool maar het geeft een nare geur, zeker bij het aansteken. Leek zelfs alsof ik er ammonia in rook.
Volgende keer Dammers inslaan.
Tijd voor plaatjes.
En het toetje.. Smores skillet uit Smokey Goodness. Skillet was helaas te klein, dus een bakblik gebruikt.
Zijkant iets verbrand, verder prima.
Wat vonden we ervan?
Kipvleugels waren heerlijk, lekker zoet door de rub. Let wel op met de SBR wing saus. Dit is geen saus, maar marinade.
Spareribs waren echt perfect. Bij het uitpakken viel er al 1 uit elkaar. Perfect fall off the bone, heerlijk mals en sappig en perfect gekruid. Absoluut een succes.
Fatty was ook heerlijk, volgende keer wel iets meer kaas. Eerste keer met HOH gehakt, maar beviel goed. Zeker voor herhaling vatbaar.
Toetje was goed, maar niet bijzonder. Tot noch toe blijft de chocobanaan hier favoriet.
En hoe beviel de Joe?
Geweldig. Perfect op temperatuur te houden, verbruikt weinig brandstof, pefect te regelen. Gewoon een geweldig apparaat.
Al met al een geslaagde dag.
Nu genieten van de vrije avond.
Bedankt voor het kijken!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Gister een lekker dagje volgeplant achter de bbq.
Vrienden en familie uitgenodigd, nodige alcohische versnaperingen ingeslagen, muziekje erbij, vuurkorf aan... je kent het wel.
Ook voor het eerst de Kamado Joe gebruikt voor spareribs.
Op het menu:
Kippenvleugels
Spareribs
Fatty
Kippenvleugels gerubt met a touch of sweet. Bedoeling was om af te lakken met de Ray?s buffalo wing saus.
Gelukkig vooraf geproeft; het leek wel aangemaakte azijn. Geen saus dus... marinade misschien? Bij de kipvleugels gegooit en een uurtje laten marineren. Uurtje indirect op 160 graden, kort afgegrild en nog een kwariertje indirect, afgelakt met Bullseye Original saus.
Spareribs van de slager, mooi bevleesd. 3-2-1 was te lang, dus gekozen voor 2-2,5-0,5 voor lekker fall of the bone ribs. Gerubt met memphis dry rub en afgelakt met bullseye whiskey saus, honing en bruine suiker.
Fatty van half om halfgehakt, gevuld met kaas en ui.
De Joe opgestookt met Black Ranch Argentina. Mooi huitskool maar het geeft een nare geur, zeker bij het aansteken. Leek zelfs alsof ik er ammonia in rook.
Volgende keer Dammers inslaan.
Tijd voor plaatjes.









En het toetje.. Smores skillet uit Smokey Goodness. Skillet was helaas te klein, dus een bakblik gebruikt.


Zijkant iets verbrand, verder prima.
Wat vonden we ervan?
Kipvleugels waren heerlijk, lekker zoet door de rub. Let wel op met de SBR wing saus. Dit is geen saus, maar marinade.
Spareribs waren echt perfect. Bij het uitpakken viel er al 1 uit elkaar. Perfect fall off the bone, heerlijk mals en sappig en perfect gekruid. Absoluut een succes.
Fatty was ook heerlijk, volgende keer wel iets meer kaas. Eerste keer met HOH gehakt, maar beviel goed. Zeker voor herhaling vatbaar.
Toetje was goed, maar niet bijzonder. Tot noch toe blijft de chocobanaan hier favoriet.
En hoe beviel de Joe?
Geweldig. Perfect op temperatuur te houden, verbruikt weinig brandstof, pefect te regelen. Gewoon een geweldig apparaat.
Al met al een geslaagde dag.
Nu genieten van de vrije avond.
Bedankt voor het kijken!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk