Gisterenavond ben ik begonnen met het rubben van 1.2kg onderrib van een rund. De rub bestond uit paprikapoeder, komijn, rozemarijn, chilipoeder, uienpoeder, zout, peper en suiker.
Vanmorgen heb ik de q opgestart en naar 100 graden gebracht en het koetje mocht erop. Na zo'n 2.5 uur was de 65 graden bereikt, en heb ik hem ingepakt met een beetje roomboter. Na nog eens zo'n 3.5 uur tikte de temperatuur de 93 aan, tijd om hem eraf te halen en te laten rusten. Na 3 kwartier rusten de koe getrokken.
Vervolgens heb ik wat MOINKS gemaakt, due moesten als voorafje dienen. Ik hou van meerdere gangen, vandaar mijn hamburger extra large. Een hamburger van zo'n 600g op een turks brood, mooi voor 4 personen...
De pulled beef hebben we op een wrap gedaan met coleslaw. Lekkere combi, maar persoonlijk vinden wij pulled pork lekkerder.
Na de MOINKS, de wrap en het broodje was het tijd voor het dessert. Hiervoor het recept van bbq-junkie gebruikt. Kan niet anders zeggen dan dat het lekker smaakte.
Top avondje!!
De foto's (anders is et niet gebeurd...)
Vanmorgen heb ik de q opgestart en naar 100 graden gebracht en het koetje mocht erop. Na zo'n 2.5 uur was de 65 graden bereikt, en heb ik hem ingepakt met een beetje roomboter. Na nog eens zo'n 3.5 uur tikte de temperatuur de 93 aan, tijd om hem eraf te halen en te laten rusten. Na 3 kwartier rusten de koe getrokken.
Vervolgens heb ik wat MOINKS gemaakt, due moesten als voorafje dienen. Ik hou van meerdere gangen, vandaar mijn hamburger extra large. Een hamburger van zo'n 600g op een turks brood, mooi voor 4 personen...
De pulled beef hebben we op een wrap gedaan met coleslaw. Lekkere combi, maar persoonlijk vinden wij pulled pork lekkerder.
Na de MOINKS, de wrap en het broodje was het tijd voor het dessert. Hiervoor het recept van bbq-junkie gebruikt. Kan niet anders zeggen dan dat het lekker smaakte.
Top avondje!!
De foto's (anders is et niet gebeurd...)







