- Berichten
- 3.679
Geïnspireerd door de Stifado van @Ridevi71 besloten op mijn vrije dag ook een stoofpot te maken. Daarbij ook nog wat gehaktballetje voor de oudjaars avond dus een lekker dagje buiten.
Begonnen met de stoofpot.
Receptuur is "vrij naar @Ridevi71 " op een paar punten toch fors afgeweken:
Rib lappen eerst een uurtje in de rook met een blokje hickory
In de keuken de rest van de ingrediënten alvast opzoeken
Na ruim een uur in de rook, de lappen kregen al een mooie kleur, nog even direct aanzetten:
Even laten liggen en toen gesneden:
De rest van de ingrediënten in de pan De Weber gietijzeren wok
Het resultaat na 4-5 uur laten pruttelen:
Voor de eerste keer dat ik een stoof zo maak.
De kaneel en de zilveruitjes EN de rook gaven heel veel meer smaak.
Werd breed gewaardeerd!
Dank @Ridevi71 voor de inspiratie!!
Ondertussen natuurlijk aan de slag voor de gehaktballetjes:
Gekozen voor 30 grams balletjes een deel "gewoon" met enkel wat gehakt kruiden uit een zakje en de anderen vrij naar het recept de blauwe ballen van @Frits &@Ewald.
Alleen "geen beelden van dus niet gebeurd".....
Wel wil ik jullie alvast alle goeds toewensen voor 2022 en jullie bedanken voor de informatie en inspiratie die ik hier op doe!
Begonnen met de stoofpot.
Receptuur is "vrij naar @Ridevi71 " op een paar punten toch fors afgeweken:
- Bereiding heeft plaats gevonden in een spijkerbroek i.p.v. het geadviseerde joggingbroekje. Het was wel "jogdenim"en ik ben ervan overtuigd dat ik ook de maximale ontspanning uit het kookproces heb kunnen halen.
- Aan het eind geen feta toegevoegd.
- Zilveruitjes i.p.v. "020" uien. Dit omdat er hier een aantal dan uit principe niet eten
.
Rib lappen eerst een uurtje in de rook met een blokje hickory
In de keuken de rest van de ingrediënten alvast opzoeken
Na ruim een uur in de rook, de lappen kregen al een mooie kleur, nog even direct aanzetten:
Even laten liggen en toen gesneden:
De rest van de ingrediënten in de pan De Weber gietijzeren wok
Het resultaat na 4-5 uur laten pruttelen:
Voor de eerste keer dat ik een stoof zo maak.
De kaneel en de zilveruitjes EN de rook gaven heel veel meer smaak.
Werd breed gewaardeerd!
Dank @Ridevi71 voor de inspiratie!!
Ondertussen natuurlijk aan de slag voor de gehaktballetjes:
Gekozen voor 30 grams balletjes een deel "gewoon" met enkel wat gehakt kruiden uit een zakje en de anderen vrij naar het recept de blauwe ballen van @Frits &@Ewald.
Alleen "geen beelden van dus niet gebeurd".....
Wel wil ik jullie alvast alle goeds toewensen voor 2022 en jullie bedanken voor de informatie en inspiratie die ik hier op doe!