BasBQ
Beef en Steak

Dagje buiten koken

 
 
 

Cherrywood

Gemarineerd
Berichten
2.139
Geïnspireerd door de Stifado van @Ridevi71 besloten op mijn vrije dag ook een stoofpot te maken. Daarbij ook nog wat gehaktballetje voor de oudjaars avond dus een lekker dagje buiten.

Begonnen met de stoofpot.

Receptuur is "vrij naar @Ridevi71 " op een paar punten toch fors afgeweken:

  • Bereiding heeft plaats gevonden in een spijkerbroek i.p.v. het geadviseerde joggingbroekje. Het was wel "jogdenim"en ik ben ervan overtuigd dat ik ook de maximale ontspanning uit het kookproces heb kunnen halen.
  • Aan het eind geen feta toegevoegd.
  • Zilveruitjes i.p.v. "020" uien. Dit omdat er hier een aantal dan uit principe niet eten ;) .

Rib lappen eerst een uurtje in de rook met een blokje hickory
1 IMG_20211229_124003.jpg

2 IMG_20211229_124121.jpg


In de keuken de rest van de ingrediënten alvast opzoeken
3 IMG_20211229_125400.jpg


Na ruim een uur in de rook, de lappen kregen al een mooie kleur, nog even direct aanzetten:
4 IMG_20211229_134306.jpg

5 IMG_20211229_134755.jpg
6 IMG_20211229_135207.jpg

7 IMG_20211229_135215.jpg

Even laten liggen en toen gesneden:
8 IMG_20211229_135550.jpg


De rest van de ingrediënten in de pan De Weber gietijzeren wok
9 IMG_20211229_135817.jpg
10 IMG_20211229_141047.jpg
11 IMG_20211229_141133.jpg

Het resultaat na 4-5 uur laten pruttelen:
12 IMG_20211229_182347.jpg

13 IMG_20211229_182600.jpg


Voor de eerste keer dat ik een stoof zo maak.
De kaneel en de zilveruitjes EN de rook gaven heel veel meer smaak.
Werd breed gewaardeerd!

Dank @Ridevi71 voor de inspiratie!!

Ondertussen natuurlijk aan de slag voor de gehaktballetjes:
Gekozen voor 30 grams balletjes een deel "gewoon" met enkel wat gehakt kruiden uit een zakje en de anderen vrij naar het recept de blauwe ballen van @Frits &@Ewald.

Alleen "geen beelden van dus niet gebeurd".....

Wel wil ik jullie alvast alle goeds toewensen voor 2022 en jullie bedanken voor de informatie en inspiratie die ik hier op doe!
 
Heerlijk potje geworden zeg. Goed ook om te zien dat de broek keuze geen invloed had op het algehele proces 😜
Ook alvast de beste wensen voor 2022!
 
Hahaha. Ik heb moeten lachen om je intro, Arjan.
Ik keur hem goed hoor, jogdenim.
En tja, die uitjes hé. Das wel een dingetje natuurlijk 😂

Tof dat je deze stifado gemaakt heb. Hij ziet er goed uit.
En een "brede waardering" Is het grootste compliment wat je kan krijgen.
Top gedaan.

PS
Nu nog een keer maken in een echte joggingbroek. :cool: op slippers :ROFLMAO:
 
Ziet er goed uit!

Hoort die deksel bij die weber wok?
Lijkt me een handige toevoeging.
 
Die deksel zat er bij inclusief een rekje om groenten te stomen.
De deksel doet , ondanks dat hij vrij licht is , goed zijn werk. Kookvocht komt mooi terug in de pan.

We gebruiken hem binnen ook best vaak. Lekker groot.
 
Heerlijk potje geworden zeg. Goed ook om te zien dat de broek keuze geen invloed had op het algehele proces 😜
Ook alvast de beste wensen voor 2022!

Dat valt te bezien. Zal hem nogmaals moeten maken in "mijne jogging..."
 
Hahaha. Ik heb moeten lachen om je intro, Arjan.
Ik keur hem goed hoor, jogdenim.
En tja, die uitjes hé. Das wel een dingetje natuurlijk 😂

Tof dat je deze stifado gemaakt heb. Hij ziet er goed uit.
En een "brede waardering" Is het grootste compliment wat je kan krijgen.
Top gedaan.

PS
Nu nog een keer maken in een echte joggingbroek. :cool: op slippers :ROFLMAO:
Gaat zeker gebeuren.
Ik vond het een "frisse "stoofpot. Door het zuurtje van de uien denk ik.
 
Mooi recept. Die ga ik onthouden.
 
Gaat zeker gebeuren.
Ik vond het een "frisse "stoofpot. Door het zuurtje van de uien denk ik.
Ja, dat vonden wij ook. Soms heb je van die zware smaakbommen als stoofpot. Dit Is idd een frisse.
Lijkt me dat de hoeveelheid tomaat ook bijdraagt aan het zuurtje
 
Lekker staan stoven en het recept naar eigen smaak aangepast
 
Terug
Bovenaan Onderaan