Maurits van Hove
Tondelzoeker
- Berichten
- 2
Dag genootschap, hierbij mijn intro.
Na jaren het Nederlandse BBQen oftewel direct grillen en geen deksel (er)kennen ben ik begin dit voorjaar geïntroduceerd in het echte werk.
Na wat rond neuzen op diverse sites is er een Q-familie uitbreiding geweest. De Smokey Joe staat niet meer alleen, er is een Master Touch 5750 GBS aangeschaft. Hier heb ik ondertussen heel wat mooie (en vooral lekkere) projectjes op(om)gedraaid. Of juist niet gedraaid.
Maar zoals dat van nature gaat, “we want more” kwam er meer. Lekker gaan experimenteren met (kokos)briketten en/of houtskool en rook-chunks. Een goede kernthermometer werd aangeschaft samen met diverse andere accessoires om het gemak, gerechten scala en nog betere smaken sensatie te behalen.
Ondertussen heeft het ons totzover gebracht dat we redelijk verwend raken voor wat betreft voor ons een goed en lekker stuk vlees, vis, groenten en fruit is. “Spare ribs zijn nooit hetzelfde meer” zeggen we lachend als we na 6h mogen aanschuiven.
Nu naderen weer wat donkere dagen en met nog genoeg lekkere recept-doelen op het lijstje is ben ik bang dat we voor het eerst gaan winter BBQen. Joehoe!
Misschien stiekem kijken naar een kamado of een smokey mountain of weet wat... Alles op z’n tijd.
Alvast (en nog) bedankt voor het delen van de goede recepten, ideeën, voornamelijk vele lekkere ervaringen, alle tips en tops.
Groet Maurits.
Proud owner of Webertje Smokey Joe, Weber Master Touch.
Verzonden vanaf mijn iPhone 6je met Tapatalk
Na jaren het Nederlandse BBQen oftewel direct grillen en geen deksel (er)kennen ben ik begin dit voorjaar geïntroduceerd in het echte werk.
Na wat rond neuzen op diverse sites is er een Q-familie uitbreiding geweest. De Smokey Joe staat niet meer alleen, er is een Master Touch 5750 GBS aangeschaft. Hier heb ik ondertussen heel wat mooie (en vooral lekkere) projectjes op(om)gedraaid. Of juist niet gedraaid.
Maar zoals dat van nature gaat, “we want more” kwam er meer. Lekker gaan experimenteren met (kokos)briketten en/of houtskool en rook-chunks. Een goede kernthermometer werd aangeschaft samen met diverse andere accessoires om het gemak, gerechten scala en nog betere smaken sensatie te behalen.
Ondertussen heeft het ons totzover gebracht dat we redelijk verwend raken voor wat betreft voor ons een goed en lekker stuk vlees, vis, groenten en fruit is. “Spare ribs zijn nooit hetzelfde meer” zeggen we lachend als we na 6h mogen aanschuiven.
Nu naderen weer wat donkere dagen en met nog genoeg lekkere recept-doelen op het lijstje is ben ik bang dat we voor het eerst gaan winter BBQen. Joehoe!
Misschien stiekem kijken naar een kamado of een smokey mountain of weet wat... Alles op z’n tijd.
Alvast (en nog) bedankt voor het delen van de goede recepten, ideeën, voornamelijk vele lekkere ervaringen, alle tips en tops.
Groet Maurits.
Proud owner of Webertje Smokey Joe, Weber Master Touch.
Verzonden vanaf mijn iPhone 6je met Tapatalk