- Berichten
- 7.309
Beste BBQ-Vrienden!
Vandaag maakte ik een zalig late-lunch-gerechtje met wild zwijn rugfilet, eendenlever en een sausje van rode wijn, XO-sherry en rozijntjes... rozijntjes, altijd lekker bij zwijntjes!
Van een voetbal-vriend van Thijs kreeg ik van de week dit geweldig leuke bordje voor bij de BBQ:
Maar die vriend wist niet dat ik al een tijdje een speciale bewaker onder mijn afdakje had:
Doel van vandaag was dus om een nieuw receptje voor een sausje uit te proberen om zo te zien of het wilde zwijn daar lekkerder van werd en goed paste bij de vettige eendenlever die ik erbij wilde serveren. Laat ik maar verklappen dat het fokking awesome was!
Een reductie van wijn en XO sherry (een soort vloeibare rozijntjes, echt goddelijk spul) met wat zout en suiker, runderfond... lekker in laten koken:
Monteren met een stukje roomboter:
Ik had een mooie zwijnenrug van Hanos:
Die mocht even strak schoon gevliesd worden want daar zat nog best wat ongeregelds op:
Daar word je knap dorstig van man!
Toen gingen de broodjes er even op om lekker aan te grillen:
En lekker even uit laten dampen, ik doe dat bij voorkeur op rood leer, dat smaakt fantastisch:
Toen mocht zwijnmans afgegrild worden en lekker garen tot een kern van 62?C:
Ik was dolgelukkig met de cuisson na rusten:
Toen mocht ik het broodje afmaken en het geheel opdienen voor de lunch:
Man, man, wat een feest... het klopte allemaal. Zoete saus met rozijntjes, mooi sappig vlees, lekkere vette lever van eend die het geheel smeuig en zalvig hield. Crunch van de groentenchippies zelfs het groen van de sla was fijn... het was een mooi gerechtje!
En voor morgen op de toast nog een klein stukje over!
Bedankt voor het kijken!
Liefs
Vandaag maakte ik een zalig late-lunch-gerechtje met wild zwijn rugfilet, eendenlever en een sausje van rode wijn, XO-sherry en rozijntjes... rozijntjes, altijd lekker bij zwijntjes!
Van een voetbal-vriend van Thijs kreeg ik van de week dit geweldig leuke bordje voor bij de BBQ:

Maar die vriend wist niet dat ik al een tijdje een speciale bewaker onder mijn afdakje had:

Doel van vandaag was dus om een nieuw receptje voor een sausje uit te proberen om zo te zien of het wilde zwijn daar lekkerder van werd en goed paste bij de vettige eendenlever die ik erbij wilde serveren. Laat ik maar verklappen dat het fokking awesome was!

Een reductie van wijn en XO sherry (een soort vloeibare rozijntjes, echt goddelijk spul) met wat zout en suiker, runderfond... lekker in laten koken:

Monteren met een stukje roomboter:

Ik had een mooie zwijnenrug van Hanos:

Die mocht even strak schoon gevliesd worden want daar zat nog best wat ongeregelds op:

Daar word je knap dorstig van man!

Toen gingen de broodjes er even op om lekker aan te grillen:

En lekker even uit laten dampen, ik doe dat bij voorkeur op rood leer, dat smaakt fantastisch:

Toen mocht zwijnmans afgegrild worden en lekker garen tot een kern van 62?C:

Ik was dolgelukkig met de cuisson na rusten:

Toen mocht ik het broodje afmaken en het geheel opdienen voor de lunch:

Man, man, wat een feest... het klopte allemaal. Zoete saus met rozijntjes, mooi sappig vlees, lekkere vette lever van eend die het geheel smeuig en zalvig hield. Crunch van de groentenchippies zelfs het groen van de sla was fijn... het was een mooi gerechtje!
En voor morgen op de toast nog een klein stukje over!


Bedankt voor het kijken!
Liefs