BasBQ
Beef en Steak

D? ribtest

 

Woodpecker

Kooltjesharker
Berichten
143
Vandaag is het zo ver. Welk methode is het lekkerst.

De BBQsaus staat al lekker te pruttelen.

43f6e3c5aef45c6a8e0344307afa7704.jpg


De ribs in de rub gezet en de KJ aangestoken.

5505dac4e7adbcee9b4105145c58e2bd.jpg


Nadat de Joe op temperatuur was gingen de ribs er op.

217e8ef5f19beb0d57a6607757b13dcf.jpg


Na ongeveer 2,5 uur 2 ribs ingepakt. 1 in butcherpaper en de ander in alufolie. De 3e heb ik niet ingepakt

ab6707124383e73fc8e12c2999117232.jpg


1,5 uur verder de ribs uitgepakt en nog 30 min terug op Q en alle 3 afgelakt met mijn BBQsaus.
Wel steeds de ribs in dezelfde volgorde op Q gehad

b51c248ad4357b6120d5b60c8a65557d.jpg


En dan nu de uitslag

Alle drie hebben de ?fall of the bone? structuur waarbij de rib uit de folie van het bot geslurpt kan worden.
Qua smaak intensiteit kom ik op de volgende uitslag
1) niet ingepakt
2) ingepakt in butcherpaper
3) ingepakt in alufolie
Waarbij 1 en 2 dicht bij elkaar liggen.

De volgende keer pak ik de ribs in in butcherpaper
 
Waarom de volgende keer wel inpakken, aangezien niet inpakken op 1 lijkt te staan en het inpakken (in BP) verder geen tijd scheelt of andere voordelen lijkt op te leveren...
 
Even een vraagje Woodpecker.
Hoe hoog was de temperatuur van je bbq op rooster hoogte?
 
Woodpecker zei:


O.K. ik houd hem meestal op ? 120 gr.
? omdat hij doordat het deksel nog wel eens open gaat om te moppen of in te pakken niet zo stabiel is.
 
Nice,
verplaatst van receptendeel naar Low & Slow, het is geen recept.
 
Ziet er top uit, zal vast gesmaakt hebben.
 
Mooie ribben. Ik zou ze alle drie wel lusten
 
Bram +1, alhoewel ik ze liever niet fall of the bone eet.
 
Terug
Bovenaan Onderaan