BasBQ
Beef en Steak

D.O. Laagjesvlees (schichfleish)

paulus1972

Kooltjesharker
Berichten
200
85953F42-441C-41EC-BA8E-F8F330791EB0.jpeg


In m’n Wolfje (6 quart)

Gaat 1,5-2 kilo procureur in dunne plakjes gesneden. Gerubbed met rub naar keuze. Ikzelf gebruik een restje rub voor varken aangevuld met: 2 eetlepels paprika. 1 eetlepel gerookte paprika. Eetlepel zwarte peper. 2 theelepels knoflookpoeder 1 theelepel mosterdpoeder 1 theelepel chilipoeder 1 theelepel cayennepeper 1 theelepel komijn. Nachtje laten zweten in de rub.

+/- 700 gram uien ik gebruik rood en geel. 2a3 paprika’s verschillende kleuren. 150-200 gram spekplakken. Bekleed de DO met het spek. Vorm laagjes op z’n kant met het vlees , ui en paprika. En (home Made)BBQ saus naar smaak. Ongeveer 200 ml in mijn geval verdelen over het vlees. Afdekken met spekplakjes.
Omdat het voor open vuur te onbestendig was helaas in m’n Saffire. 3,5 -4 uur op 140 graden. Open vuur ? 10 onder 6 boven oid. Maar omrekentabellen zijn via Google zo te vinden.
Pullen en klaar. Wij aten het in broodjes maar doet het goed bij rijst aardappelpuree, ook met frietjes lijkt het ons wel wat. Gelukkig hebben wij de foto’s nog.

e32c799945f27dc94b03703891c63020.jpg

e2d57ba48a05365379fbe71d0e99e968.jpg

f8b55e481646713cdba9cb18975257a7.jpg

d75415937a38ccfbaf585f8ee43f7eb9.jpg

8cff29bd42316684277cc724c7c2fb14.jpg

5b36b77e2a75c0183aca2078c9e0116e.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Dat ziet er heerlijk uit. Leuk om het zo te maken.
 
Ziet er erg smakelijk uit gaan we zeker eens proberen op deze manier, dank voor het idee. ;)
 
Al heel vaak op Dutch oven sites langs zien komen, nog nooit gemaakt, toch maar eens doen want het ziet er zeer smakelijk uit...
 
Terug
Bovenaan Onderaan