- Berichten
- 213
Aangezien mijn tokkie zich redelijk eenzaam voelt, vandaag een PP maar dan een keer anders, inspiratie en recept komen van BBQ-NL.
Toen ik dit recept een tijd geleden las kreeg ik flashbacks naar de (super) film chef, waarin ze dit gerecht ook maken voor de befaamde cuban style sandwich,
een keer wat anders als een broodje pulled pork.
gisterochtend de rub gemaakt en een procureur van 3 kg geplugd met knoflook en lekker gerubed met de EL Presidente rub (foto alleen nog geplugd en zout)
lekker ingepakt en hop in de koelkast voor 24 uur
Vanochtend om 7.00 BBQ klaargemaakt voor een low n slow en eenmaal op temp de procureur erop met wat appelchuncks en een blokje oak.
Na 5 uurtjes op 120 graden begonnen met moppen met de mojo mopsaus, volgens recept van NOSKOS met als toevoeging wat verse munt.
Wat gehaktballetjes on the side gemaakt voor de lekkere trek, en nogmaals gemopt. Hier zat hij al een tijdje in de "stall" 74 graden kern.
Geduld wordt beloond, na 11 uur op de Webert en bij een kerntemp van 89 eraf gehaald en 1,5 uur laten rusten onder alufolie.
Vervolgens begon het heerlijke pullen van de pork
Bbq weer opgestookt en alles klaargemaakt voor de Cuban sandwich, en hop met een skillet op z'n snuffert terug op de Q.
Na een minuut of 10 op 220 graden krijg je dit: DE Cuban sandwich
Wat vonden we ervan? Heerlijk!! De pulled pork is heel goed gelukt, en ik ben erg tevreden over de smaak, misschien wel lekkerder als mijn gangbare "normale" PP. Over de Cuban sandwich kan ik kort zijn, 1 van de lekkerste broodjes die ik tot nu toe op heb. De combinatie van mosterd, PP, emmenthaler, ham en de zoet zure augurken zijn hemels. Deze ga ik zeker nog veel vaker maken.
Al met al weer een leuke dag gehad achter de Q.
Bedankt voor het lezen!
Toen ik dit recept een tijd geleden las kreeg ik flashbacks naar de (super) film chef, waarin ze dit gerecht ook maken voor de befaamde cuban style sandwich,
een keer wat anders als een broodje pulled pork.
gisterochtend de rub gemaakt en een procureur van 3 kg geplugd met knoflook en lekker gerubed met de EL Presidente rub (foto alleen nog geplugd en zout)

lekker ingepakt en hop in de koelkast voor 24 uur

Vanochtend om 7.00 BBQ klaargemaakt voor een low n slow en eenmaal op temp de procureur erop met wat appelchuncks en een blokje oak.

Na 5 uurtjes op 120 graden begonnen met moppen met de mojo mopsaus, volgens recept van NOSKOS met als toevoeging wat verse munt.

Wat gehaktballetjes on the side gemaakt voor de lekkere trek, en nogmaals gemopt. Hier zat hij al een tijdje in de "stall" 74 graden kern.

Geduld wordt beloond, na 11 uur op de Webert en bij een kerntemp van 89 eraf gehaald en 1,5 uur laten rusten onder alufolie.
Vervolgens begon het heerlijke pullen van de pork


Bbq weer opgestookt en alles klaargemaakt voor de Cuban sandwich, en hop met een skillet op z'n snuffert terug op de Q.

Na een minuut of 10 op 220 graden krijg je dit: DE Cuban sandwich


Wat vonden we ervan? Heerlijk!! De pulled pork is heel goed gelukt, en ik ben erg tevreden over de smaak, misschien wel lekkerder als mijn gangbare "normale" PP. Over de Cuban sandwich kan ik kort zijn, 1 van de lekkerste broodjes die ik tot nu toe op heb. De combinatie van mosterd, PP, emmenthaler, ham en de zoet zure augurken zijn hemels. Deze ga ik zeker nog veel vaker maken.
Al met al weer een leuke dag gehad achter de Q.
Bedankt voor het lezen!