- Berichten
- 257
Evening,
First time Cote de Boeuf, verwachtingen waren behoorlijk hoog gezien de fantastische foto’s van Tomahawk steaks en Ribeyes die ik gezien heb.
Praktijk: 1.2KG cote de boeuf besteld, een mooi stuk vlees vond ik zelf. Alleen: zo veel vet!
50 min op 110 graden indirect tot 45 graden. Daarna afgrillen op de Plancha om een mooie korst te creeeren. Dit was goed gelukt. Tot 52 graden kern.
Maar… ik vond er enorm veel vet aan zitten. Ligt dit aan het stuk vlees of hoort dit zo? Heb al aardig wat keren Picanha gemaakt maar dan valt dit toch tegen qua vet. De smaak van het vlees was geweldig. Alleen door de hoeveelheid vet werd deze in mijn beleving te niet gedaan.
Ik hoor graag jullie ervaringen met Cote de Boeuf/Ribeye.
Als side wat asperges met olijfolie en zout: zeer lekker!
First time Cote de Boeuf, verwachtingen waren behoorlijk hoog gezien de fantastische foto’s van Tomahawk steaks en Ribeyes die ik gezien heb.
Praktijk: 1.2KG cote de boeuf besteld, een mooi stuk vlees vond ik zelf. Alleen: zo veel vet!
50 min op 110 graden indirect tot 45 graden. Daarna afgrillen op de Plancha om een mooie korst te creeeren. Dit was goed gelukt. Tot 52 graden kern.
Maar… ik vond er enorm veel vet aan zitten. Ligt dit aan het stuk vlees of hoort dit zo? Heb al aardig wat keren Picanha gemaakt maar dan valt dit toch tegen qua vet. De smaak van het vlees was geweldig. Alleen door de hoeveelheid vet werd deze in mijn beleving te niet gedaan.
Ik hoor graag jullie ervaringen met Cote de Boeuf/Ribeye.
Als side wat asperges met olijfolie en zout: zeer lekker!